Kérdésed van? Írj nekünk!   hello@skillo.hu    +36 30 200 1000

Az iskolaválasztás nem egy egyszerű dolog, főleg akkor, ha az első osztályt kezdi a gyermekünk. Ha csak egy iskola állna rendelkezésünkre, akkor valószínűleg nem lenne ilyen problémánk. Azért én mégis azt mondom, hogy jó ez a dilemma, mert a széles palettából megtalálhatjuk gyermekünk számára a megfelelőt. Összegyűjtöttem az általános iskolai választás 5 szempontját, amit érdemes végig gondolnunk az első becsengetés előtt.

1. Az iskola távolsága

Lehet a testvérünk ódákat zeng a gyermeke iskolájáról, azonban, ha az 50 km-es távolságra van a lakhelyünkről, valószínűleg a mi gyermekünknek a távolságból adódó megterhelések többet ártanánk, mint amennyit az iskola adna. Nem mellesleg nekünk szülőknek is kényelmesebb, ha csak a közelbe kell vinnünk a gyermekünket és korábban haza tudjuk őket engedni egyedül is. Valószínűleg a környékünkön lakó gyerekek is a közeli iskolába fognak járni és a szociális szempontok sem elhanyagolandóak.

2. Az iskola irányzata

Állami? Egyházi fenntartású? Montessori vagy Waldorf iskola? Érdemes magunkban is tisztáznunk, hogy melyik irányzatot szeretnénk átadni a gyermekünknek, a családunk számára melyek azok alapkövek, amelyet az iskola is képvisel. Montessori vagy Waldorf? – Iskolát választani, ne féljetek!

Fontos, hogy a családi életünkbe jól beilleszthető példákat lásson és kapjon a gyermekünk, ugyanis ez kihatással lesz a szülőkre, testvérekre egyaránt.

3. A tanító személye

Bármilyen furcsa is belegondolni, napközben több időt fog eltölteni gyermek a tanítójával, mint a szüleivel, testvéreivel. Fontos ezért, hogy a tanítóját megismerjük, melyből láthatjuk majd, hogy habitusa, temperamentuma összeegyeztethető-e gyermekünkével. Ez nagyon fontos lesz a későbbiek során, mivel a gyermekek akkor lesz motiváltabb a tanulás során, ha szereti a pedagógusát.

4. Tagozati lehetőségek

Ha gyermeked úgy rúgja a labdát, mint egy született focista, vagy olyan a hangja akár a fülemülének érdemes elgondolkoznod azon, hogy esetleg speciális iskolába íratod, ahol ezt a tehetségét kamatoztatni tudja. Nem minden esetben indokolt a tagozati osztály, lehet a te gyermeked a kitartásával és szorgalmával tűnik ki a többi közül, így számára a legjobb opció „sima” osztály.

5. Büntetés-jutalmazás rendszere az iskolában

Sok iskola használ magatartást jutalmazó táblát, pecsétet és matricát. Az ezekkel kapcsolatos aggályaimat már korábban kifejtettem, miért ne használj magatartást jutalmazó táblát, pecsétet, matricát! A gyermekedet te ismered a legjobban és te tudod mi az a módszer, amivel a legjobban lehet őt motiválni. Olyan osztályt válassz a számára, ami hasonlít a saját módszeredhez!

 

Természetesen minden szülő a legjobbat szeretné a gyermeke számára és igyekszik a tökéletességre. „Puding próbája az evés” alapon számos dologra csak akkor fog fény derülni, ha már a gyermeked az iskolába jár.

Hogyan tudok neked és nagycsoportos gyermekednek segíteni?

Két tanfolyamot is készítettem gyermeked számára, hogy a szeptemberi iskolakezdés magabiztosan menjen neki!

Játsszunk iskolásat!

Ebben a fél éves tanfolyamban 120 komplex iskola-előkészítő foglalkozást találsz, melyet közvetlenül a gyermekednek tartok! Ezek a videók mind a gyermeked iskolaérettségét alapozzák meg!
KATTINTS IDE a részletekért!

Iskolás leszek!

Ebben az egy éves tanfolyamban 120 komplex iskola-előkészítő foglalkozás mellett nem csak a gyermekednek, hanem számodra is készítettem videókat! A programban letölthető játékokat is találsz! KATTINTS IDE a részletekért!

Skillo levelek

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com