fbpx
Kérdésed van? Írj nekünk!   hello@skillo.hu    +36 30 200 1000

A rendszeresség mindannyiunk számára fontos. Sokszor észre sem vesszük, hogy mennyire törekszünk arra, hogy életünk kiszámítható, azaz rendszeres legyen, ezáltal biztonságos.

Gyermekünknek legalább ennyire szüksége van erre a rendszerességre, ahhoz, hogy biztonságban érezhesse magát. Ezt pedig nekünk szülőknek a feladatunk biztosítani.

 

Ennek érdekében sok mindent tehetünk, már egészen kisbaba kortól. Főleg azt, hogy igyekszünk a nap fontosabb eseményeihez (ébredés, ebéd, lefekvés stb.) különböző rituálékat kialakítani, amelyekhez következetesen tartjuk magunkat.

Kb. 2 éves kortól már érdemes beszélgetni is a nap eseményeiről, így még jobban tudatosulhat gyermekedben is, hogy mi milyen sorrendben történik a nap folyamán.

Ha valamikor eltértek a napi rutintól valamiért, azt is érdemes már előre átbeszélni, például már a reggelinél mondd el neki, ha a délutáni játszóterezés helyett kivételesen a postára kell mennetek….

És, ha még többet szeretnétek ezzel foglalkozni, akkor érdemes naptárat is vezetnetek, persze a gyermek korának megfelelő szinten.

Készíthetitek magatok is a naptárat, a kedvelt témák alapján, de az esti hírlevélből letölthetitek a képen látható öröknaptár lapjait.

A lapokkal tudjátok követni a napokat, nem csak idén, hanem jövőre és az után is, hiszen a lapocskákkal úgy rakod ki a dátumot a hozzátartozó nappal, ahogyan éppen esik az adott évben.

Ezen kívül időjárás kártyákat is küldök a hírlevélben, amivel minden nap megbeszélhetitek és jelölhetitek a lapokon az aktuális időjárást.

Emellett persze bármit megbeszélhettek, ami a kedves témátok, a napi programot vagy, hogy mi volt az ebéd az oviban.

 

Skillo levelek

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com