Kérdésed van? Írj nekünk!   hello@skillo.hu    +36 30 200 1000

Ma egy játékot hoztam. Ezen keresztül szeretném megmutatni, hogy mennyire nem mindegy, mit, mikor és hogyan játszunk a gyermekünkkel! 

Ugye ismered a Tangram nevű játékot?

A legenda szerint egy szerzetes elküldte a tanítványát, hogy megkeresse a világ szépségének lényegét, és azt egy táblára fesse. Amikor a tanítvány elkészült, hazaindult. Ám a hosszú úton a tábla eltörött, és a tanítvány hiába próbálta meg négyzet alakban összerakni, ez nem sikerült neki. A próbálkozások közben azonban sokféle szép mintát rakott ki. Végül a tanítvány megértette, hogy a világ szépségét és sokféleségét megtalálja a széttört tábla darabjaiban is, nem kell messzire utaznia…

Kínában már időszámításunk előtt 400-800 között játszottak vele az emberek. Én is szeretem használni a fejlesztőórák alkalmával. Mivel azok a gyerekek, akik számára nehézséget jelent a térben tájékozódni, nehezebben ismerik fel a különböző alakzatokat, a Téri tájékozódás fejlesztése programba is belekerült ez a játék.

Ebben a posztban már leírtam a fejlesztés lépéseit. A tangram akkor kerül elő, amikor a síkban kezdünk dolgozni. Mivel igyekszem minimálisra csökkenteni a feladatlapokat előnyben részesítem azokat a játékokat, ahol tevékenységre alapozhatok. Mint ebben az esetben is, pakolgatjuk az alakzatokat.

HOGYAN KEZDJÜK A JÁTÉKOT?

MUTATOM KÉPEKBEN IS AZ EGYES LÉPÉSEKET!

9

Először ismertesd meg a gyermekeddel a játékot! Nézzétek át közösen a játékkártyákat, és nevezzétek meg a kirakó kis darabjait!

9

Első lépésben az A4-es táblát add oda a gyermekednek, azon egyeztesse a kirkó darabjait, és így alkossa meg a képet!

9

Utána következhetnek a kisebb színes kártyák, ahol már nem egyezik meg a kártyán lévő kép mérete a kirakók méretével.

9

Ismét nehezedik a játék: immár nem színesek a kártyán lévő képek, de még jól elkülöníthetők egymástól a kirakók darabjai.

9

Végül a legnehezebb a feladat, ha a kártyán lévő kép nem színes, és a kis kirakók darabjai nem különülnek el egymástól.

Skillo levelek

Optin - Hírlevel

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.