fbpx
Kérdésed van? Írj nekünk!   hello@skillo.hu    +36 30 200 1000

Bizony minden gyermek életében eljön a nap, amikor szeptember elsején átlépi az iskola kapuit. Fontos dolognak tartom, hogy szülőként tisztában legyünk az iskolaérett gyermek jellemzőivel. Ebben a bejegyzésben arra keressük a választ, hogy melyek azok a képességek, amelyekkel a gyermeked már jó, ha rendelkezik az iskolakezdéshez. Ezek már egyben az iskolaérettség jelei.

Mikor iskolaérett egy gyermek?

1. Önálló a mindennapokban!

A tanító néninek már nem feladata, hogy bekösse a gyermeked cipőfűzőjét, mint ahogy az sem, hogy kitörölje a fenekét. Ha a gyerkőcöd már magától eltudja végezni a mindennapokhoz szükséges alap dolgokat pl. egyedül felöltözni, bepakolni a táskáját, önállóan étkezni, akkor az iskolaérettség jeleit mutatja!

2. Emlékszik mit mondott az óvó néni!

Az oviból hazafelé menet már figyelmeztet a gyermeked, hogy szólt az óvó néni holnapra vinni kell almát? Esetleg magától eszébe jutott, hogy a másnapi fényképezkedésre meg kell keresni azt a rózsaszín hajcsatot?

3. Kérdez az iskoláról!

Ha azt veszed észre a gyermekeden, hogy egyre többet kérdezget téged, vagy esetleg nagyobb iskolás testvéreit (amennyiben vannak) mi is vár rá az iskolapadban, bizony az már az iskolaérettség egyik jele. Ebben az esetben már értelmezni tudja az előtte álló új kihívást és természetes kíváncsisággal áll a dolgok elébe!

4. Iskolás szerepjátékok iránti vágy!

A gyerekek a szerepjátékokban megelevenítik képzelő erejük segítségével az iskolát, beleképzelhetik magukat milyen lesz szeptember elsejétől az iskolapadban ülni. De könnyen előfordulhat az is, hogy a plüssök veszik át a diákok szerepét, ő maga pedig a tanító néni lesz.

5. Magától érdeklődik a betűk iránt!

A tudás utáni vágy bizony a gyermekekben is megvan. Talán ismerős számodra a szituáció: gyermeked meglátja valahol a nevét leírva és elkezd érdeklődni, hogy melyik milyen betű. Elkezdi próbálgatni leírni a nevét, majd végül azt veszed észre, hogy csak ő írhatja le a saját nevét!
 

Az itt felsorolt lista természetesen nem teljeskörű. Igyekeztem olyan iskolaérettségi jeleket összeválogatni, amelyekről elsőre talán nem is gondolod, hogy az iskolára való felkészültséget jelzik előre.

Hogyan tudok neked és nagycsoportos gyermekednek segíteni?

Két tanfolyamot is készítettem gyermeked számára, hogy a szeptemberi iskolakezdés magabiztosan menjen neki!

Iskolás leszek!

Ebben az egy éves tanfolyamban 120 komplex iskola-előkészítő foglalkozás mellett nem csak a gyermekednek, hanem számodra is készítettem videókat! A programban letölthető játékokat is találsz! KATTINTS IDE a részletekért!

Skillo levelek

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com