Kérdésed van? Írj nekünk!   hello@skillo.hu    +36 30 200 1000

Hamarosan itt van az Anyák napja! 7 olyan egyszerű ötletet hoztam, amivel megmelengethetitek az édesanyák és nagymamák szívét! A boldogság és játékos fejlődés pedig garantált lesz!

Virágcsokor tojástartóból

Ha nálatok is csak gyűlik és gyűlik a tojástartó, itt az ideje, hogy felhasználjátok valamire! Készítsetek Anyák napjára csokrot belőle! Ez garantáltan nem fog elszáradni, még jövőre is tudtok gyönyörködni benne!

Nézzük is hogyan tudjátok elkészíteni!

A tojástartó tartó részét vágjátok szét és fessétek le különböző színűre! Ez lesz a virág feje.

A szárát zöld színű zsenília drót adja (de használhattok zöldre színezett hurkapálcát is). Ezt ragasszátok rá egy WC papír gurigára és tekerjétek körbe színes papírral.

Kész is a gyönyörű csokor! 

Tulipán – egyszerűen

Villámgyors és nagyon egyszerű virágötlet!

Az egyik foglalkozáson ezt készítettük a gyerekekkel az édesanyáknak. Elvileg mindenki eldugta a virágját, és csak vasárnap adták át. Aztán gyakorlatilag azonnal átadták sok-sok puszi kíséretében. És ez teljesen érthető is, minél kisebbek a gyerekek, annál nehezebben uralkodnak az érzelmeiken.

Ha pedig valami öröm ér bennünket, még felnőttként is milyen nehéz nem azonnal megosztani másokkal, nem?

Ehhez az ötlethez nincs másra szükséged csak színes lapra és egy zöldre festett fa pálcikára!

Szívecskés kézművesek

Az Anyák napja és a szeretet egyértelmű szimbóluma a szívecske, így ehhez is hoztam ötleteket.

Kartonra rajzoljuk különböző méretű szíveket, vágjuk, majd dekoráljuk ki őket és ragasszuk egybe. A gyermekek eldughatják különböző helyekre a lakásban, ahol tudják, hogy az anyuka gyakran megfordul pl. a kávéfőző mellé.

A másik ötlethez sem kell sok minden, a gyermek kezét körberajzoljuk, kivágjuk és egy nagy szívecskére ráragasztjuk!

Anyák napi tátika

Most egy olyan tátikát mutatok, amely kifejezetten Anyák Napjára készült.

Nyomtasd ki a tátikát! (Hírlevélben már kiküldtem, de a Skillo klubban is megtalálod csatlakozásod után KATT IDE!) Hajtogassátok meg a tátikát!

A gyermek kérje meg az édesanyát, hogy válasszon a 4 kategória közül: VIDÁM, CSALÁD, SZERET, vagy ANYA. Annyiszor kell kinyitni a tátikát, ahány hangból áll a választott szó! Tehát például V-I-D-Á-M választása esetén: 5X nyisd vízszintesen, majd függőlegesen egymás után.

Az anyuka választ a 4 különböző szám közül, a gyerkőc pedig végrehajtja!

Fűzőcske szívek

Nem maradhatnak ki a finommotorikát fejlesztő fűzőcske szívek sem! Egy kartonból vágj ki szívecskéket, a gyermeked pedig egy fonál segítségével adjon színt neki! Bevághatod a szív szélét, vagy akár a közepébe is tehetsz lyukakat egy lyukasztó segítségével!  

Skillo levelek

Optin - Hírlevel

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.