fbpx
Kérdésed van? Írj nekünk!   hello@skillo.hu    +36 30 200 1000

A tojásos érzelmek képek segítségével a gyerekek könnyebben megtanulják azonosítani és kifejezni az érzelmeiket. Valljuk be, néha még mi, felnőttek is hadilábon állunk ezzel, így a legjobb, ha családi játékként tekintünk ezekre a kártyákra.

Miért fontos, hogy beszélgessünk az érzéseinkről?

Az érzéseinket, érzelmeinket elkerülni nem tudjuk, velünk vannak. Sokszor nekünk, felnőtteknek is nehéz kifejezünk, hogy pontosan mi zajlik le bennük! Egy kisgyermek számára ez még nehezebb feladat. Minél több módon beszélgetünk az érzelmekről, és minél többféle úton mutatjuk be ezt a gyermekeinknek, annál fogékonyabbak lesznek mások érzelmeinek felismerésére is. Ez a későbbi boldogulásának a kulcsa is, hiszen az az ember, aki tisztában van pl. a főnöke érzelmeivel, felismeri a dühöt a mosolygó arc mögött… ugye nem kell bizonygatnom, mekkora előnyben van?

Mi kell a tojásos érzelmek játékhoz?

N

olló

N

ragasztó

N

tojás

N

nyomtatható érzelmek (a Játékos húsvéti készülődés keretein belül letöltheted)

Hogyan játszunk a tojásos érzelmekkel?

Nyomtasd ki a  tojásos érzelmeket, majd vágd ki és ragaszd rá a főtt tojásokra!

Étkezés előtt helyezzétek magatok elé a tojásos érzelmeket és beszéljétek át ki hogy érzi magát, melyik kép tükrözi legjobban az aktuális érzelmi állapotát. A család összes tagja válasszon magának egyet. Egy érzelmet többen is választhattok! Mindegyik képről mondjátok el, hogy szerintetek melyik érzelmet fejezi ki a tojásos arc!

2 éves kortól csak illessze a gyermeked az érzelmet a tojásra. Már ekkor lehet beszélgetni és megnevezni az érzelmeket.

3 éves kortól már kitalálhatunk közösen történeteket arról, miért vidám, miért mérges, miért szomorú stb. a tojás. Figyeljünk arra, hogy mindig pozitív érzelem legyen a mesénk vége!

5 éves kortól egyszerre 3-4 érzelmet is beleszőhetünk a mesébe – szomorú lett, mert…de aztán jött valaki, és ettől vidám lett….majd csalódott, de végül legyen minden mesének jó a vége!

Szeretnéd megkapni a letölthető tojásos érzelmeket és további játékötleteket húsvét témakörben?

Gyere és csatlakozz a Játékos húsvéti készülődés programunkhoz!

Teremtsük meg közösen ezt a vidám hangulatot, készülődjünk együtt!

Töltődj fel!

Ehhez minden segítséget megkapsz most!

KATT IDE a részletekért!

Skillo levelek

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com