fbpx
Kérdésed van? Írj nekünk!   hello@skillo.hu    +36 30 200 1000

A fújó- és szívó gyakorlatok nem csak a logopédiai foglalkozáson hasznosak és elengedhetetlenek, hanem otthon, az oviban, és még az iskolában is gyakorolhatjuk ezeket!

Miért fontosak a fújó és szívó gyakorlatok?

A helyes légzéstechnika kialakítása, a száj körüli izmok és a nyelv izmainak fejlesztése szinte elképzelhetetlen a fújás és a szívás gyakorlása nélkül. Ezért szerintem nem kell magyaráznom, miért van jelen szinte minden alkalommal a logopédiai foglalkozásokon.

Az oviban szintén fontos, hogy sok-sok fújós-szívós játékkal/játékot játsszanak a gyerekek, hiszen 5 éves korig az élettani pöszeség jelen van és többek között ezekkel a játékokkal fejlődik sokat a gyerekek tiszta beszéde.

Az iskolában a folyamatos, tagolt olvasáshoz nélkülözhetetlen a megfelelő légzéstechnika, melyet szintén ezek a gyakorlatok is segítenek kialakítani.

Mi kell a Tojást a korárba! – szívószállal játékhoz?

N

olló

N

szívószál

N

nyomtatható tojások és kosár (a Játékos húsvéti készülődés keretein belül letöltheted)

Hogyan játszunk a játékkal?

Nyomtasd ki a letölthető kosarat és a tojásos kiskártyákat!

A gyermeked feladata az lesz, hogy egy szívószállal a tojásokat a kosárra pakolja. Ezt úgy tudja kivitelezni, ha a szívószálat a kivágott kis tojásra helyezi merőlegesen és elkezdi szívni a szívószállal.

Szeretnéd megkapni a letölthető kosarat és tojásokat valamint további játékötleteket húsvét témakörben?

Gyere és csatlakozz a Játékos húsvéti készülődés programunkhoz!

Teremtsük meg közösen ezt a vidám hangulatot, készülődjünk együtt!

Töltődj fel!

Ehhez minden segítséget megkapsz most!

KATT IDE a részletekért!

Skillo levelek

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com