fbpx
Kérdésed van? Írj nekünk!   hello@skillo.hu    +36 30 200 1000

Aggódsz, hogy az anyaság miatt kiesel a munkaerőpiacról?

Úgy érzed, hátrányban vagy a dolgozó barátnőiddel szemben, mert az ő életük annyival izgalmasabb?

Pedig az anyaság nem sokban különbözik az irodai munkától: olvass tovább és megmutatom, mennyi hasonlóság van a kettő között!

Bizonyára te is belefutottál már abba, hogy az anyaságot nem igazán tekintik munkának az emberek. „Á, te csak otthon vagy egész nap, játszol, mesélsz, miközben nekem egész nap az irodában kell az ügyfelek kívánságait lesni…” Te és én már tudjuk, hogy ez korántsem ilyen egyszerű. De gondoltad volna, hogy az irodai (vagy bármilyen) munka és az anyaság voltaképpen igen közel állnak egymáshoz?

A férjem egy multinál dolgozott, és pár évvel ezelőtt egy hatalmas prezentáció előtt álltak a munkatársaival. Elmesélte, hogy rengeteget kell készülniük, 20 percük lesz arra, hogy megnyerjék maguknak az ügyfelet, és tényleg nagyon fontos lenne, hogy megkapják a munkát. Legalább két hétig dolgoznak az anyagon, nem egyszer túlórázva.

Ekkor elgondolkodtam…

HOGY MI KÖZE A PREZENTÁCIÓNAK A GYEREKEKHEZ?

9

Sokszor kapom meg – és nyilván te is – hogy milyen jó lehet egész nap gyerekek között lenni. És igazuk is van az embereknek, tényleg fantasztikus, de ez nem jelenti, hogy ne lenne nehéz!
Ha jobban belegondolok, nekem naponta 4-5 prezentációt kell tartanom, csak én fejlesztő órának hívom őket. Bejönnek a kis ügyfelek, és meg kell győznöm őket arról, hogy a tudás, vagy a gyakorlat, amit én el akarok adni nekik, arra nekik szükségük van. A megrendelőim sokszor fáradtan, nyűgösen érkeznek, rossz napjuk volt az irodában, akarom mondani az iskolában, és semmi kedvük a kiselőadásomhoz.

TE MENNYIT KÉSZÜLSZ EGY PREZENTÁCIÓRA?

9

Az irodában 2 hétig készültek a meetingre, nekem jó esetben fél órám van!

Ennyi idő alatt kell kigondolnom, hogyan fogok egy fáradt gyereket játékra bírni, vagy egy kedvetlen kis ügyfelet jókedvre deríteni.

A foglalkozás menetét mindig a megrendelőhöz igazítom: más játékot kell készíteni Borinak, aki szinte meg sem szólal, és Petinek, aki folyton beszél.

Ancsi egy csendes, introvertált kislány, akit rá kell vennem, hogy megnyíljon, és együtt játsszon Csabival, aki néha a táblát is felborítja, ha nem hatost dobott.

El tudod képzelni, hogy valaki ennyi felkészülés után profi prezentációkat tartson egy irodában, olyan ügyfeleknek, akik hasonlóan viselkednek?

Ugye nem?

FONTOS-E, HOGY FELKÉSZÜLT LEGYEK?

9

Igen, sőt, élet-halál kérdése!

A férjem esetében a saját cégük sorsa múlhat azon, hogy el tudják-e adni a szolgáltatást, esetemben viszont a kis ügyfeleim jövője áll vagy bukik egy-egy „prezentáción“.

És most gondolj, kérlek a tanító nénire, aki a te gyermeked számára készíti – talán éppen most a holnapi prezentációt. Ugye, már látod, hogy mennyire fontos?!

9

És nem csak az én munkám ilyen, és nem csak a tanító néni és óvó néni munkája ilyen, hanem minden anya ezt csinálja, a napnak szinte 24 órájában. Sokszor felkészülés nélkül!
Úgyhogy most veregesd vállon magad, adj magadnak fizetésemelést, vagy legalább egy laza délutánt, amikor a párod vigyáz a gyerekre, és legyél büszke magadra: felkészültebb vagy bármilyen irodai dolgozónál!

Skillo levelek

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com