Kérdésed van? Írj nekünk!   hello@skillo.hu    +36 30 200 1000

Szépen terített asztal – együtt a család, ünnepi hangulat. Mindez gyorsan elrepül, amikor a gyerekek válogatni kezdenek és olyan szavak és mondatok hangoznak el, mint pfúj, büdi, kakiszínű, undorító… És ezt a sort 6 gyermekem mellett reggelig tudnám folytatni!

Mi a mi reakciónk ezekre a kifejezésekre?

Általában a gyermekek negatív megnyilvánulásaira így szoktunk reagálni:

„Ezt márpedig meg kell enned!”

„Addig innen fel nem állsz!”

„Legalább kóstold meg!”

„Egy falatot a mama kedvéért!”

Használnak ezek a praktikák és reakciók?

Őszintén szólva ritkán… Mit szólnál, ha mutatnék egy eszközt a stresszmentes étkezésekhez? Egy olyan módszert, amiben nincs nyomás és kényszer. Amikor pozitív környezetben, képernyőmentesen ülünk asztalhoz! Amikor az asztalnál töltött idő családi idő lesz!

Veszekedés helyett használjunk tányérkártyákat!

Tedd ki az étkező asztalra ezeket a kártyákat és beszéljétek át a gyermekeddel a rajtuk lévő kérdéseket. Többféleképpen használhatjátok! Lehet úgy is játszani velük, hogy sorban egymás után minden családtag húz egy kártyát, és megválaszolja a rajta olvasható kérdést. De játszhatjuk úgy is, hogy valaki felfordít egy kártyát, és mindenki válaszol a kérdésre.

Most nem az a cél, hogy feltétlenül megegyék a dolgokat, hanem hogy beszélgessetek róla!

Stressz nélkül egészen más kapcsolata lehet a gyermekünknek ez ételekkel.  Minél többször szóba kerülnek ezek a dolgok, annál valószínűbb, hogy a későbbiekben szívesen megkóstolja, esetleg meg is eszi majd!

A kártyáknak vannak további részei, ezeket a Skillo Klubban találjátok meg, ahol részletesen foglalkozunk a válogatós evéssel.

Kiknek ajánlom ezeket a kártyákat?

Válogatós gyermekeknek, akiknél nehéz elérni, hogy bármit is megegyenek!

Azoknak az auti gyermekeknek, akik érzékszervi feldolgozás zavara miatt bizonyos ételeket elutasítanak – A Skillo klubban helyet kapott egy online kurzus is autista gyermekek szüleinek részére, ahol számos gyakorlati tanácsot kaphattok étkezés témakörben! A kurzust Pataki Klára gyógypedagógus, érintett szülő tartja. 

Szeretnél megkapni a letölthető kártyákat és további játékötleteket húsvét témakörben?

Gyere és csatlakozz a Játékos húsvéti készülődés programunkhoz!

Teremtsük meg közösen ezt a vidám hangulatot, készülődjünk együtt!

Töltődj fel!

Ehhez minden segítséget megkapsz most!

KATT IDE a részletekért!

Skillo levelek

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com