fbpx
Kérdésed van? Írj nekünk!   hello@skillo.hu    +36 30 200 1000

A betűk világa sokáig a titokzatos ismeretlent jelenti a gyerekek számára. Belső motiváció hajtja őket az ismerkedés felé, és ha ezt a hajtóerőt megfelelően kiaknázzuk, a betűtanulás egy izgalmas, érdekes út lesz a gyermekünk számára.

Ezért nagyon fontosnak tartom, hogy ha a gyermeked kérdezgeti, hogy “Ez milyen betű?” “Mi van odaírva?”, akkor minden esetben választ kapjon. Még akkor is, ha pillanatnyilag semmi kedved ahhoz, hogy századszorra is válaszolj…

Sajnos sokszor tapasztalom, hogy a gyerekek ezen kérdései süket fülekre találnak, és jobb esetben is csak ímmel – ámmal válaszolunk rájuk. Ilyenkor könnyen elhal az érdeklődés, és később, az iskolában már csak egy unalmas tantárggyá válik az írás, olvasás.

Pedig nem kell ennek így történnie! Mutatok egy nagyon egyszerű, színes társasjátékot, amit örömmel játszanak az ovisok is, de  az iskolai tanórát is színesitheti! 

PRÓBÁLD KI A SZIVÁRVÁNY-ÍRÁST!

9

A szivárványírás már ovisokkal is játszható. Ha a gyerkőc nem ismeri még a betűket, akkor nem más, mint egy vonalvezető játék.

9

Iskolásoknál alkalmazhatod tanórán, vagy otthoni gyakorlásra, illetve fejlesztőfoglalkozásokon is használható!

A JÁTÉK LÉNYEGE:

Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás…

Egy idő után nagyon unalmas tud lenni. Mondjuk rögtön két perc után.

Pedig nincs mese, gyakorolni muszáj. A sok apró mozdulatnak ott kell lennie a gyerkőc kezében, ha szeretne megtanulni írni. Mégis, hogyan érhetjük el az örömteli gyakorlást? Mi mással, mint játékok segítségével!

A szivárványírós játékhoz szükséged lesz

  • a betű sablonjára, 
  • a szivárvány lapra,
  • színes ceruzákra
  • dobókockára

A betű sablonját és a szivárványlapot a hírlevélből tudod majd letölteni.

 

Annyi példányban nyomtasd ki a betűket, ahány gyermek játszani fog! A szivárványlapból egy is elegendő lesz!

A játék menete:

A gyerekek sorban dobnak a dobókockával! A szivárványlapon megnézik, melyik szín dobásánál milyen színnel kell átírni az előttük lévő betűt. Át is írják a megadott színnel!

Az nyer, aki elsőként átírta a szivárvány összes színével a betűjét!

Skillo levelek

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com