fbpx
Kérdésed van? Írj nekünk!   hello@skillo.hu    +36 30 200 1000

Rögtön azzal kezdem a posztot, ami a legjobban érdekel majd téged. A fa bogarakat a Flying Tigerben vettem. Darabja 400 Ft volt. Összesen két sorozatot vásároltam, ezzel 10 játékötlet jutott eszembe rögtön ott a boltban. A többi 10 hazafelé útközben. Ha ezek is érdekelnek, olvass tovább!

Ebben a posztban megmutatok 5 fejlesztőjátékot, amihez ezeket a vidám, színes fabogarakat használtam! 

A fabogarakat helyettesítheted más játékfigurával is 🙂 

Az általam bemutatott játékok fejlesztik az érzékelést, a finommotorikát, a mozgáskoordinációt, és a téri tájékozódási képességet. Azt gondolom, ha rendszeresen előkerülnek ezekhez a képességekhez kapcsolható tevékenységek, sokkal könnyebb dolga lesz a gyermekünknek az iskolai tanulás során. 

Fontos, hogy sose erőltessük a gyerekekre ezeket a tevékenységeket, de érdemes időről időre felkínálni, és inkább többször rövid ideig játszani, mint egyszer hosszabb ideig próbálkozni.

Nézzük akkor az 5 játékötletet!

5 FEJLESZTŐJÁTÉK SZÍNES FA BOGARAKKAL

9

Ehhez a játékhoz dupla mennyiségre lesz szükséged. A fa bogarakat pakold egy zsákba! A játék lényege: a zsákban megkeresni az egyforma alakú bogarakat. Érdekes felismerés lesz, hogy a bogarak alakja egyforma lehet annak ellenére, hogy más-más színnel vannak befestve!

9

Egy kartonlapra rajzold meg a bogarak alakját, majd a gyermek feladata a megfelelő bogarakat ráhelyezni.

9

Kiteszem a bogarakat az asztalra, a gyerkőc alaposan megfigyeli. Majd egy bogarat letakarok egy bögrével. Melyik bogár tűnt el? Kisebb gyerekeknek még segítség lehet, ha a másik sorozat bogár előttük van, és ezek közül kell kiválasztani.

9

A fa bogarakat a szoba egyik végéből a másikba kell elvinni kiskanál segítségével. Tetszés szerint nehezíthető: vonalon haladva, tyúklépésben, hátrafelé, csukott szemmel (itt értelemszerűen figyeljünk a testi épségre).

9

Keress egy dobozt vagy tálat! Önts bele rizst, babot, vöröslencsét vagy kávészemeket! Bújtasd el közötte a bogarakat! A gyerkőc örömmel megkeresi majd! Nehezíthető, ha csipesszel, vagy más eszközzel kell kiemelnie!

Skillo levelek

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com