fbpx
Kérdésed van? Írj nekünk!   hello@skillo.hu    +36 30 200 1000

Tavaszi minikönyvet készítettünk az ovisokkal. Természetesen ez nem pusztán egy kézműves foglalkozás volt, hiszen a kis könyvecske elkészítése során számos más képességük fejlődött, és ez is volt a célom.

Egy gyermeket azonban soha nem fejlesztek, hanem csupán megteremtem a lehetőséget, a körülményeket, a környezetet ahhoz, hogy ő maga fejlődni tudjon!

Most is megvolt a konkrét célom. Az időbeli tájékozódás fejlesztése során az évszakok megismerésénél tartunk, azaz megfigyeljük a világot: mi történik ilyenkor tavasszal? Az egyik csalhatatlan jele a tavasznak, hogy a virágok előbújnak a földből!

Lássuk, mi minden más tevékenységgel, képességgel kapcsolható össze ez a kedves kézműves ötlet!

A legtöbb óvodás gyermeknél fontos, hogy 

9

Szókincse gyarapodjon.  

Ezúttal a virágok neveit ismertük meg. Ezek sok esetben már jelen vannak a passzív szókincsükben, de hiányoznak még az aktív szókincsből. Ezzel a kis könyvecskével egy lépést tettünk afelé, hogy beépüljenek a mindennapi szóhasználatba! 

Ha egy nárcisz képét látják majd, nem azt mondják rá, hogy “egy virág”, hanem pontosan meg tudják majd nevezni: ez egy nárcisz!

9

Térbeli tájékozódása biztos alapokra épüljön tovább – nagyon fontos képesség az iskolában, mert az olvasás-számolás – írás alapja!

Amikor meghajtogatjuk a minikönyv karton sablonját, vagy felragasztjuk a borítólapot (sárga virágszirmok), akkor pontosan ezt a képességet használjuk. És amelyik képességünket használjuk, és dolgoztatjuk, az fejlődni fog!

9

Finommotorikája az eszköz használatra megérjen – az iskolában már nélkülözhetetlen az eszközhasználat: ceruza, olló, és persze sok más eszköz  használata a tanulási folyamathoz szükséges.

A minikönyv elkészítése során dolgozunk ollóval, vonalzóval, ragasztóval, és persze ceruzával is. Ezen eszközök használata segíti a dominanciák kialakulását.

És még valami fontos apróság: munka közben figyelem a gyerekeket, és bizony sok esetben ilyenkor derül fény arra, hogy egy gyerkőc mégsem jobb kezes, mint ahogyan azt korábban a szülei gondolták…

Skillo levelek

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com