fbpx
Kérdésed van? Írj nekünk!   hello@skillo.hu    +36 30 200 1000

Amikor a gyerekek kijárták az első osztályt mindig aggódtam picit nyáron, hogy a 2 hónap alatt elfelejtik, amit nagy nehezen megtanultak év közben.

Persze semmiképpen sem akartam volna a nyaralást vagy otthon töltött szünidőt tanulással tölteni….a világért sem….

Cserébe inkább kitaláltam, hogyan lehetne játékosan, olyan formában gyakorlásra bírni őket, ami számukra is örömet jelent.

Ennek eredményeképp születtek meg például a “Minden napra egy mondat” nevű anyag letölthető lapjai.

Ezzel egy nyári emléknaplót készíthet gyerkőcöd, úgy, hogy minden naphoz leír egyetlen egy mondatot. Így a nyár végére akár 78 mondatot leírhat, ami azért egész jelentős gyakorlásnak mondható úgy, hogy észre sem vette. 😉

A vonalas lapok letölthető elsős – másodikos, illetve harmadikos – negyedikes vonalazással is, valamint egy átmeneti változattal, ahol a sor elején láthatóak a vonalak osztásai, de nem végig.

A lapokhoz készítettem kis képecskéket, amelyek egyrészt ötleteket adhatnak a napi mondatokhoz, másrészt fel is ragaszthatja a lapra, ezáltal színesebbé, érdekesebbé téve azt.

Ezen kívül készültek a szófajokat csoportosító lapocskák is, hátha a nyárral kapcsolatos szavakon gondolkozva sikerül arról is beszélgetnetek, hogy melyik milyen szófajba tartozik, így további gyakorlásra adni lehetőséget.

Skillo levelek

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com