Amikor a gyerekek kijárták az első osztályt mindig aggódtam picit nyáron, hogy a 2 hónap alatt elfelejtik, amit nagy nehezen megtanultak év közben.

Persze semmiképpen sem akartam volna a nyaralást vagy otthon töltött szünidőt tanulással tölteni….a világért sem….

Cserébe inkább kitaláltam, hogyan lehetne játékosan, olyan formában gyakorlásra bírni őket, ami számukra is örömet jelent.

Ennek eredményeképp születtek meg például a “Minden napra egy mondat” nevű anyag letölthető lapjai.

Ezzel egy nyári emléknaplót készíthet gyerkőcöd, úgy, hogy minden naphoz leír egyetlen egy mondatot. Így a nyár végére akár 78 mondatot leírhat, ami azért egész jelentős gyakorlásnak mondható úgy, hogy észre sem vette. 😉

A vonalas lapok letölthető elsős – másodikos, illetve harmadikos – negyedikes vonalazással is, valamint egy átmeneti változattal, ahol a sor elején láthatóak a vonalak osztásai, de nem végig.

A lapokhoz készítettem kis képecskéket, amelyek egyrészt ötleteket adhatnak a napi mondatokhoz, másrészt fel is ragaszthatja a lapra, ezáltal színesebbé, érdekesebbé téve azt.

Ezen kívül készültek a szófajokat csoportosító lapocskák is, hátha a nyárral kapcsolatos szavakon gondolkozva sikerül arról is beszélgetnetek, hogy melyik milyen szófajba tartozik, így további gyakorlásra adni lehetőséget.

A FENTI LAPOKAT MÁR ELKÜLDTEM HÍRLEVÉLBEN.

Iratkozz fel A SKILLO levelekre, és feliratkozásod után sok más értékes játékot, sablont küldök neked! 

MIT TEGYEK, HA MÉGIS SZERETNÉM MEGKAPNI A LAPOKAT?

A lapokat a Skillo klubban találod meg. Katt a gombra, nézd meg, hogyan csatlakozhatsz!

A honlap cookie-kat használ. Részletek

Az adatvédelmi tájékoztató ide kattintva érhető el.

Bezárás