Játékötlet hűvösebb napokra vagy az estékre, egy kis nyugis levezetésképp az egész napi szaladgálás után, esetleg az ebéd utáni csendes pihenő előtt vagy után, avagy bármikor, amikor kedvetek támad építeni.

A lapokon az építő kockák képét azért nem színeztem ki, mert nem tudhatom, hogy Nektek otthon éppen olyan színűek-e az elemeitek, mint az enyémek.

Szóval, nyomtatás után, kezdjétek a színezéssel. Nem kell az összes elemet kiszínezni egy lapon. Csinálhatjátok úgy is, hogy eleinte csak 1-2 építőt színeztek ki, majd fokozatosan nehezítve a pályákat színezitek tovább a lapokat.

Az első feladat az, hogy keresse ki gyermeked azokat az építő elemeket, amelyekre szüksége lesz, ha a színezett építményeket össze akarja rakni.

Ezt követően pedig építse meg az építményeket!

A válogatás fejleszti a figyelmét és az alakismeretét is, hiszen nagyon erősen kell fókuszálnia arra, hogy kizárólag azokat az építőket válogassa ki, amelyekre szüksége lesz.

Az építés során pedig a téri tájékozódása fog fejlődni. Hiszen a feladatot, akkor tudja csak teljesíteni, ha helyesen azonosítja a képen az elhelyezkedéseket. Például a zöld tégla a kék tégla felett, a kék téglán rajta van. És az sem mindegy hogyan, mert keresztbe fordítva kell elhelyezni.

Ha kevésbé boldogul a feladattal, játszhatjátok úgy első körben, hogy csak egy-egy építményt építsen fel a képnek megfelelően. Majd, ha már ebbe belejött, akkor nehezítésként jöhet az, hogy az összes színezett építményt egymáshoz képest is megfelelően kell elhelyezni.

Eleinte használhattok egy üres lapra felrajzolt 4×4-es táblát is, ha úgy könnyebb elhelyezni az építményeket egymáshoz képest.

A FENTI LAPOKAT MÁR ELKÜLDTEM HÍRLEVÉLBEN.

Iratkozz fel A SKILLO levelekre, és feliratkozásod után sok más értékes játékot, sablont küldök neked! 

MIT TEGYEK, HA MÉGIS SZERETNÉM MEGKAPNI A LAPOKAT?

A lapokat a Skillo klubban találod meg. Katt a gombra, nézd meg, hogyan csatlakozhatsz!

A honlap cookie-kat használ. Részletek

Az adatvédelmi tájékoztató ide kattintva érhető el.

Bezárás