fbpx

Játékötlet hűvösebb napokra vagy az estékre, egy kis nyugis levezetésképp az egész napi szaladgálás után, esetleg az ebéd utáni csendes pihenő előtt vagy után, avagy bármikor, amikor kedvetek támad építeni.

A lapokon az építő kockák képét azért nem színeztem ki, mert nem tudhatom, hogy Nektek otthon éppen olyan színűek-e az elemeitek, mint az enyémek.

Szóval, nyomtatás után, kezdjétek a színezéssel. Nem kell az összes elemet kiszínezni egy lapon. Csinálhatjátok úgy is, hogy eleinte csak 1-2 építőt színeztek ki, majd fokozatosan nehezítve a pályákat színezitek tovább a lapokat.

Az első feladat az, hogy keresse ki gyermeked azokat az építő elemeket, amelyekre szüksége lesz, ha a színezett építményeket össze akarja rakni.

Ezt követően pedig építse meg az építményeket!

A válogatás fejleszti a figyelmét és az alakismeretét is, hiszen nagyon erősen kell fókuszálnia arra, hogy kizárólag azokat az építőket válogassa ki, amelyekre szüksége lesz.

Az építés során pedig a téri tájékozódása fog fejlődni. Hiszen a feladatot, akkor tudja csak teljesíteni, ha helyesen azonosítja a képen az elhelyezkedéseket. Például a zöld tégla a kék tégla felett, a kék téglán rajta van. És az sem mindegy hogyan, mert keresztbe fordítva kell elhelyezni.

Ha kevésbé boldogul a feladattal, játszhatjátok úgy első körben, hogy csak egy-egy építményt építsen fel a képnek megfelelően. Majd, ha már ebbe belejött, akkor nehezítésként jöhet az, hogy az összes színezett építményt egymáshoz képest is megfelelően kell elhelyezni.

Eleinte használhattok egy üres lapra felrajzolt 4×4-es táblát is, ha úgy könnyebb elhelyezni az építményeket egymáshoz képest.

Szeretnéd megkapni a letölthető játékot?

 A játékot már kiküldtem korábban hírlevélben.

Mit tehetsz, ha mégis meg szeretnéd kapni?

Semmi gond! A Skillo Klub felületén minden korábbi hírlevélből letölthető anyagot megtalálsz, sőt, még ennél is többet!

A Skillo Klubban több, mint 1000 letölthető játék vár rád a csatlakozással!

Tetszett az írás?

Iratkozz fel a Skillo levelekre, hogy sok más hasonló értékes írást, játékot, sablont kaphass a levelesládádba!

Majd ne felejts el korosztályt jelölni, hogy valóban csak a számodra értékes témákról kapj olvasnivalókat!