fbpx
Kérdésed van? Írj nekünk!   hello@skillo.hu    +36 30 200 1000

Ahogyan az eső sem a semmiből lesz, hanem a víz körforgása révén, a havazáskor sem Holle anyó rázogatja a paplant. És az 4-6 éves gyerekeket már nagyon érdekli, mi is a hó, és miért esik, vagy éppen nem esik télen.

Ezzel a kis térbeli könyvecskével egyszerűen elmondhatod a gyermekednek, mi is történik havazás közben. Sőt, ha ő maga elkészíti, kiszínezi, összeállítja, akkor könnyebben meg is jegyzi mindazt, amit meséltél erről.

A kis könyvecske képeihez természetesen hozzáolvashattok – akár az interneten, akár könyvekből éppen annyit, amennyit a gyerkőc fel tud dolgozni, be tud fogadni. Nem baj, ha nem áll össze benne a teljes folyamat, majd időről időre egyre többet ért meg belőle. Egyelőre a tapasztalat a megfontosabb!

Mennyit mondanék el, milyen szavakat, kifejezéseket használnék egy 4-6 éves gyerkőcnek?

 

A hó valójában olyan csapadék, mint az eső.

A nap melege révén párolog el a Földről, és egyre magasabbra emelkedik. Közben pedig egyre inkább hűl. Sokáig ott lebegnek a vízcseppek a magasban, és nem tudnak leesni.Egyre feljebb jutnak, olyan magasra, ahol már -25 fok hideg van. A vízcseppek itt megfagynak, és így nehezebbek lesznek. Ekkor végre le tudnak hullani a földre. Ahogy hullanak lefelé, ráesnek a föld felett lévő porszemekre. ezek a porszemek kellenek ahhoz, hogy havazzon, és hópelyhek legyenek a a vízcseppekből. Ezekre rá tud tapadni a jeges víz, és így lesz a hópehely.

Amikor leesik a hópehely, a gyerekek hóembert építenek. Aztán egyszer csak előbújik a napocska, és felmelegíti a levegőt. A hóember elolvad, és pocsolya marad a helyén. A pocsolya pedig elpárolog a Földről…

Skillo levelek

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com