Na ez az a mézes recept, amit mindenkinek ki kell próbálnia.

A Ráma szakácskönyvében olvastam, és azóta minden karácsonykor ezt sütöm.

Semmi extra teendő a tésztával, csak gyors keverés-kavarás, rögtön lehet vele dolgozni, nyújtani, szaggatni, sütni. Rögtön puha és holnap is puha, meg holnapután is. Egyszóval maga a tökély.

HOZZÁVALÓK

   4 bögre liszt (500 gr)

  1 bögre porcukor (100 gr)

  15 dkg Ráma (de én vajat használok)

   fél bögre méz

   1 tojás

  fél zacskó sütőpor

  egy evőkanál mézessütemény fűszerkeverék (én a Kotányira esküszöm)

 

A bögre mérete 2,5 dl

ELKÉSZÍTÉS

A hozzávalókkal semmi teendő – egyedül a vajat szoktam apróra vágni hozzá. Mindent belerakok a robotgépbe, és összekeverem. Ha összeállt a tészta, már nyújthatjuk is.

A sütőt 170°C-ra előmelegítjük.

A cukorkár a sütés ELŐTT nyomtuk bele. Igazi m&m, ez bírja a sütést, nem olvad meg a cukormáz  rajta!

Tepsire tesszük, és 10 percre toljuk be a sütőbe. Ennek a tésztának a sütés a lelke, nem szabad tovább sütni egy perccel sem! Sőt, figyeljétek az első adagot, hiába ír a könyv 10 percet, nálam pontosan 8 perc múlva készül el!

Remélem, ízleni fog nektek is!

Jó étvágyat!

 

A süti kiszúrókat a SüssVelem webáruházból rendeltük.

Hajtogattunk hozzá papírtányérból kis dobozkát is – mutattam már ezt sokszor a GYEREKETETŐ FB oldalon is, éppen ideje itt is!

 

 

A honlap cookie-kat használ. Részletek

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close