Na ez az a mézes recept, amit mindenkinek ki kell próbálnia.
A Ráma szakácskönyvében olvastam, és azóta minden karácsonykor ezt sütöm.
Semmi extra teendő a tésztával, csak gyors keverés-kavarás, rögtön lehet vele dolgozni, nyújtani, szaggatni, sütni. Rögtön puha és holnap is puha, meg holnapután is. Egyszóval maga a tökély.
HOZZÁVALÓK
4 bögre liszt (500 gr)
1 bögre porcukor (100 gr)
15 dkg Ráma (de én vajat használok)
fél bögre méz
1 tojás
fél zacskó sütőpor
egy evőkanál mézessütemény fűszerkeverék (én a Kotányira esküszöm)
A bögre mérete 2,5 dl
ELKÉSZÍTÉS
A hozzávalókkal semmi teendő – egyedül a vajat szoktam apróra vágni hozzá. Mindent belerakok a robotgépbe, és összekeverem. Ha összeállt a tészta, már nyújthatjuk is.
A sütőt 170°C-ra előmelegítjük.
A cukorkár a sütés ELŐTT nyomtuk bele. Igazi m&m, ez bírja a sütést, nem olvad meg a cukormáz rajta!
Tepsire tesszük, és 10 percre toljuk be a sütőbe. Ennek a tésztának a sütés a lelke, nem szabad tovább sütni egy perccel sem! Sőt, figyeljétek az első adagot, hiába ír a könyv 10 percet, nálam pontosan 8 perc múlva készül el!
Remélem, ízleni fog nektek is!
Jó étvágyat!
A süti kiszúrókat a SüssVelem webáruházból rendeltük.
Hajtogattunk hozzá papírtányérból kis dobozkát is – mutattam már ezt sokszor a GYEREKETETŐ FB oldalon is, éppen ideje itt is!
Tetszett az írás?
Iratkozz fel a Skillo levelekre, hogy sok más hasonló értékes írást, játékot, sablont kaphass a levelesládádba!
Majd ne felejts el korosztályt jelölni, hogy valóban csak a számodra értékes témákról kapj olvasnivalókat!