fbpx
Kérdésed van? Írj nekünk!   hello@skillo.hu    +36 30 200 1000

Három olyan ötletről olvashatsz ebben a posztban, ami kicsit más oldalról közelíti meg az adventi készülődést, mint a hagyományos adventi naptár.

És ha azt szeretnéd, hogy az advent ne csak arról szóljon, hogy milyen klassz dolog kapni, hanem azt is megtapasztalja a gyermeked, hogy adni is jó, akkor olvasd nyitott szívvel ezt a három kedves ötletet! Ha tetszik, vágjatok bele már idén!

3 ÖTLET, HOGY GYERMEKED MEGTAPASZTALJA: ADNI JÓ!

Jóságliszt

Amikor valami jót tesz a gyerkőc – pl. segít nekünk a házimunkában, vagy jószívűen megfelezi a túró rudiját a testvérével, kérésünk előtt elpakolja a játékait, akkor egy nagy tál lisztból kivehet egy kanállal, és egy erre a célra kinevezett tálba teszi. Ebben gyűlik ugyanis a ‘jóságliszt’, amiből karácsonykor egy kalács sül. És persze annál nagyobb kalács sül majd, amennyire csak jók voltak a gyerekek!

Angyalkázás

Nagycsaládok előnyben, nálunk például nagyon élvezték a gyerekek – de több iskolában is hallottam már, hogy működik:

reggel húzunk egy nevet, és aznap mi leszünk a húzottunk angyalkája: ahol csak lehet, meglepetéssel várjuk, kedveskedünk neki.

Aztán ki kell találni, vajon ki volt az angyalkánk!

Fordított adventi naptár

Ugye, milyen jó kapni? Minden nap van valami apróság az adventi naptárban…mi lenne, ha most kiürítenénk egy dobozt, és ebbe tennénk minden nap valami apróságot?

December 23-án pedig egy szerény körülmények között élő család karácsonyfája alá kerülhetne.

Skillo levelek

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com