fbpx

“Kimerültem!”

“Elszúrtam!”

“Két lépést előre, hármat hátra…”

Anyaként naponta felmerülnek bennünk ezek a gondolatok és elbizonytalanodunk magunkban. Ezáltal számtalanszor felmerül bennünk a kérdés: vajon ez így rendben van?

Megnyugtatlak! Ez teljesen normális! 🙂 

Egyrészt a hibáink elengedhetetlen részei az anyaságunknak. Másrészt ne feledd a híres mondást se: “csak az nem követ el hibát, aki nem csinál semmit.” (Theodore Roosevelt)

Minden anya hibázik!

Minden anyának vannak nehéz napjai!

Minden anyának vannak olyan napjai, amelyekre nem büszke!

Anyának lenni kemény munka!

A hibáink elengedhetetlen részei az anyaságunknak. Mindannyiszor, amikor hibázunk, lehetőségünk nyílik a tanulásra.

Amikor pedig anyaként hibázunk, nem csak mi tanulunk ebből, hanem a gyerekeink is!

Ezért nem jó út, ha tökéletes anyák akarunk lenni! Mert úgyis megbukunk. És ilyenkor legtöbbször kudarcként éljük meg a bukást.

Ha azonban előre számolunk azzal, hogy hibázhatunk, akkor megengedjük magunknak a hibázást, és így lehetőségünk lesz tanulni ezekből a hibákból!

70/30 szabály

Nekem is kemény volt, 6 gyermekünk született 8 év alatt! Igen, voltak rossz napjaim és sok hibát is elkövettem! Ilyenkor adott erőt a 70/30-as szabály!

Elég, ha jó anya vagy az esetek 70%-ban és ne aggódj a másik 30%-ért! A gyermekeid megérik ezt…

Én hogyan csináltam?

Nekem sokáig a hűtőajtón volt egy A4-es lap, rajta csak ennyi: 70/30. Emlékeztetett arra, hogy elegendő 70%-ban jó anyának lennem!
Esténként végiggondoltam, ma hogyan zártam a napot…volt, hogy 90/10-es napom volt, máskor 60/40-es, aztán 50/50-es is előfordult.

Ilyenkor tudtam, hogy magányra van szükségem, feltöltődésre, hiszen üres bögréből senki sem tud teát inni…még a legjobb anya sem!

Hogyan tudsz töltekezni?

A Skillo Klubban pont olyan tökéletlenségük miatt tökéletes édesanyák alkotják, mint amilyen te vagy és én is vagyok! Ha szeretnél egy befogadó közösség része lenni, amit hasonló életállapotban lévő anyukák alkotnak csatlakozz a Skillo Klubhoz!

Tetszett az írás?

Iratkozz fel a Skillo levelekre, hogy sok más hasonló értékes írást, játékot, sablont kaphass a levelesládádba!

Majd ne felejts el korosztályt jelölni, hogy valóban csak a számodra értékes témákról kapj olvasnivalókat!