fbpx
Kérdésed van? Írj nekünk!   hello@skillo.hu    +36 30 200 1000

A szókincset gazdagíthatjuk és a segítségükkel gyermekünk megtanulhatja a húsvéthoz kapcsolódó dolgok neveit. A Játékos húsvéti készülődésben kiküldött szókincskártyáknál a képek és a felirat egy vékony szaggatott vonallal vannak elválasztva, s ennek még a játékok során jelentősége lesz.

Hogyan fejleszthető a szókincs?

Érdemes két példányban kinyomtatni a kártyákat, hogy meglegyen a nevükkel együtt és oly módon is, hogy a nevet levágod a kártya mellől. Utóbbi esetben csak a képet add neki oda, és párosítsátok a feliratos kártyákkal. Majd az utolsó fázisban csak a kis szöveges kártyák következnek. Igaz, még a gyermeked esetleg nem tud olvasni, de a vizuális képességeit használva is meg fogja találni a megfelelő képet hozzá. Mint gyógypedagógus, megerősítem, hogy ehhez a folyamathoz nem kell tudni olvasni, és nagyon hatékony módja az olvasási képességek fejlesztésének már akár 3-4 éves kortól. Fiatalabb gyermeknek még nem mindig fog menni, hiszen még nem érettek erre, hogy a betűk között különbségeket észleljenek.

És akkor mutatom a különböző módokat, ahogyan játszhattok velük!

1. Mi ez?

A gyerekek elsőként a dolgok neveit tanulják meg a beszéd során. Ha még 1-2 éves a gyermeked, vedd elő a kártyákat, eleinte csak 2-3 darabot, amit már ismer. Mutasd meg neki, majd kérd meg, mutassa meg, melyik például a csoki nyuszi majd kérdezz vissza, mi ez? Később emeld a kártyalapok számát, játsszatok egyre több kártyával. Nagyobb gyerekekkel persze lehet eleve több kártyalappal kezdeni.

2. Kártya párosítása

Amikor már olvasni tudnak a gyerekek, vagy például idegen nyelvet is tanulnak, nagyon hatékony módja az önellenőrzésnek is, hogy a gyerekek csak a feliratot és a felirat nélküli kártyákat párosítják, majd a szöveggel kiegészített kártyával ellenőrzik, jól dolgoztak-e.

3. Barkochba

Tedd ki a szöveg+kép kártyákat, majd játsszatok barkochbát! Gondoltam egy állatra… ami B hanggal kezdődik, amit robotnyelven így mondunk: b-á-r-á-ny.

3+1. Memóriajáték

Játszhatunk vele memorit a hagyományos módon.

Szeretnél megkapni a letölthető kártyákat és további játékötleteket húsvét témakörben?

Gyere és csatlakozz a Játékos húsvéti készülődés programunkhoz!

Teremtsük meg közösen ezt a vidám hangulatot, készülődjünk együtt!

Töltődj fel!

Ehhez minden segítséget megkapsz most!

KATT IDE a részletekért!

Skillo levelek

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com