fbpx
Kérdésed van? Írj nekünk!   hello@skillo.hu    +36 30 200 1000

A finommotorika, nagymozgások, figyelem, emlékezet mind mind olyan képességeink, melyekről sokat hallunk, olvasunk. De vannak olyanok is, amelyekről kevesebb szó esik. Pedig ezek is rendkívül fontosak!
Az egyik ilyen képesség a szerialitás.

Mit jelent a szerialitás?

A szerialitás magyarul a sorrendiséget jelenti. A gyógypedagógiában három különböző területét ismerjük és különítjük el egymástól: a vizuális, az auditív és a motoros szerialitást!

A sorrendiséget a tanulás mellett a mindennapi életünkben is számos területen használjuk. Gondoljuk csak olyan dolgokra, mint a reggeli felöltözés: először a trikót és az alsóneműt vesszük fel, nem mindjárt a nadrággal kezdünk. Illetve ritkán szoktunk szoktunk a főétel után levest enni… A szerialitásnak köszönhetjük, hogy a labda helyett nem ladba-t és ló helyett nem ól-t olvasunk!

Honnan tudhatod, hogy a gyermekednek problémája lehet a szerialitással? 

M

Lassabb tempóban végez a feladatokkal!

M

A gyermek kevésbé motivált az önállóságra!

M

A versek és a szorzótábla memorizálása nagy problémát okoz számukra!

M

A beszédben felcserél hangokat!

M

Nehezen érti meg a mese történetét!

Hogyan fejlesztheted otthon a szerialitást?

N

Állítsuk sorrendbe a tevékenységeket! Van három szó, ami rendkívül sokat segít: először, utána, végül… Használd sokat ezeket!

N

Játszatok olyan játékokkal, amelyek fejlesztik a szerialitást. A Játékos húsvéti készülődés keretein belül letölthetsz tojásfestős kártyákat, melyek segítségével gyermeked sorba teheti a tojásfestés mozzanatait. Egy rövid történetet is kitalálhat hozzá, melyet sorba rendez és elmesélheti nektek a folyamatot.

Szeretnél megkapni a letölthető kártyákat és további játékötleteket húsvét témakörben?

Gyere és csatlakozz a Játékos húsvéti készülődés programunkhoz!

Teremtsük meg közösen ezt a vidám hangulatot, készülődjünk együtt!

Töltődj fel!

Ehhez minden segítséget megkapsz most!

KATT IDE a részletekért!

Skillo levelek

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com