fbpx
Kérdésed van? Írj nekünk!   hello@skillo.hu    +36 30 200 1000

Amikor gyerekeink születtek, át kellett gondolnunk a legtöbb ünnepünket. Nem szerettük volna kihagyni őket sem a jóból, de ehhez gyerek-kompatibilissá (hű, milyen szó ez már!) kellett tennünk ezeket.

Mire is gondolok? Itt van például a húsvét. Ami szembejön mindenhol, az a nyuszi, a kinder-tojás és társai. Minden gyerek látja, szóval nem tehetünk úgy, mintha nem léteznének.

Ráadásul a nyuszi cuki, a kindertojás finom, szóval totális zsákutca, ha azt mondom a gyerekeknek, hogy ettől tartsák távol magukat.

Ilyen helyzetekben inkább arra törekedtem, hogy még mielőtt nyuszit és kindertojást szeretnének, legyen más alternatíva számukra.

Így aztán kindertojást ugye kaptak néha húsvéttól függetlenül, főleg, ha megígérték, hogy a kis sárga műanyag az enyém lehet! Angyali gyerekeim vannak, ennek tanubizonyságáról IDE KATTINTVA győződhetsz meg. ITT pedig újabb bizonyosság!

A nyuszi-kérdést is megoldottuk, ugyanis nyuszi helyett egyszerűen nálunk bárány volt.

Ahogy kicsit nagyobbak lettek, a bárány mellett helyet kaptak a további játékok is.

Bingó

Minden játékos kap egy játéktáblát. A játékvezető sorban felfordít egy kis kártyát, és a kártyán látható képet a játékosok megkeresik a saját tábláikon. Aki megtalálta, rátesz egy gombot, vagy más apró tárgyat (babszem, kupak, stb). Az nyer, akinek először lesz egymás mellett 4 gombja vízszintesen, függőlegesen vagy átlósan.

A húsvét igaz története

A húsvéti történet forgatható körlapjának segítségével már a kisebbek is el tudják mesélni, mi történt húsvétkor. A rajzok semmilyen véres eseményt nem jelenítenek meg, így nem lesz ijesztő esemény számukra. Azt azonban nem tagadtahtjuk, hogy fájdalmas része is van a történetnek.

Tojások

A kis tojásokkal sokféleképpen játszhatunk. Lehet sorba rendezni, két példányban nyomtatva memori lehet belőle. Koszorú alapra applikálva vagy barkaágakra akasztva dekorálhatja az asztalt is. Mi gyakran ezeket rejtettük el a lakásban vagy a kertben – attól függően, milyen volt éppen az időjárás.

 

Minden gyereknek külön-külön rejtvény-feladatot készítettünk, és a megfejtésből kiderült, hová rejtettük el a házunk/kertünk térképét. A térképen pedig be voltak jelölve azok a helyek, ahol 1-1 eseményt megjelenítő tojást helyeztünk el. Persze ez minden gyereknek külön-külön készítettük el, így tudtunk differenciálni, és ugye az érdeklődési körüket figyelembe venni (ez a feladatoknál fontos szempont volt)

Amikor mindenki megtalálta az összes tojást, körülültök az asztalt, és közösen elmondtuk a történetet.

 

Skillo levelek

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com