fbpx
Kérdésed van? Írj nekünk!   hello@skillo.hu    +36 30 200 1000

Készíttem egy beszédészlelést és beszédértést fejlesztő játékcsomagot, hogy hatékonyan tudd játékokkal fejleszteni gyermeked kommunikációs képességeit!

A 17 oldalas játékcsomagot a hírlevélre feliratkozva tudod letölteni.

Ha időközben már kiküldésre került a játékcsomag, akkor se keseredj el!

A Skillo klub előfizetőjeként a felületen megtalálod a korábban elküldött játékokat is, így semmiről sem fogsz lemaradni!

Nézzük, mi mindent találsz ebben a csomagban!

Először is rengeteg képkártyát. Az első játékhoz tartozó képek népszerű és közismert gyermekdalokhoz kapcsolódnak:

Borsót, főztem, Brumm brumm Brúnó, Katalinka, szállj el, stb.

ha a gyermeked még nem ismeri ezeket a dalokat, tanuljátok meg őket! 

Minden éneknél beszéljétek meg, melyik kártya tartozik az énekekhez!

Amikor a gyermeked már felismeri ezeket, akkor csak dúdold el neki a dalt, ő pedig válassza ki, melyik kártya tartozik a dalhoz.

A következő játékhoz a további képkártyákra lesz szükséged. Tedd ki őket az asztalra, vagy a padlóra, ahol játszani fogtok!

Nevezzétek meg közösen a képen látható dolgokat. Előfordulhat, hogy a gyermeked esetleg nem ismeri a képen látható dolgot – ezeket a kártyákat esetleg vedd ki a játék első fázisában.

Fontos feladat, hogy a szókincsét is gazdagítsd, ez egy jó visszajelzés lehet számodra, mely szavakkal érdemes megismertetned!

A kártyák közül gondolj az egyik képre! Ne mondd ki a kép nevét, hanem szótagolva ejtsd ki! A gyermeked pedgi próbálja meg kitalálni, melyik képre gondoltál!

Később tovább nehezíthetitek a játékot, ha csak az első szótagot ejted ki, vagy éppen csak a magánhangzókat!

A harmadik játék során hangvadászatra indulunk! Akár egy sétára is elvihetitek a játéktáblát magatokkal!

Amikor egy-egy hangot hallotok azok közül, melyek a képeken szerepelnek, az adott képet jelöljétek meg valamivel! Például filctollal húzzátok át, ezt később le is lehet törölni a laminált lapról, így többször is lehet használni!

 

A negyedik játékhoz 4 nagyobb kártya tartozik, és kisebb sorozatkártyák. 

Először a 4 nagyobb kártyával játszunk! Tedd ki őket az asztalra, és minden képen látható mozdulatot mutass be! Tanítsd meg ezekre a gyermekedet is – a csettintés például kifejezetten klassz finommotorikát fejlesztő gyakorlat! 

Utána forduljatok egymásnak háttal, és egyikőtök válasszon egy bemutatandó mozdulatot, a másik játékos találja ki, melyik mozdulat volt!

Végül a sorozatkártyákat is használhatjuk. Egy teljes sorozatot mutassunk be, a másik játékosnak ki kell találnia, melyik volt ez a sorozat.

Végül az ötödik játékhoz ismét a képkártyákat használd, mégpedig azokat, melyeken 

Süti – csámcsogunk

Forró csoki – megfújjuk

Cukorka – szopogatást imitálunk

Virág – megszagoljuk

stb – ezeket a leírásokat részletesen megtalálod a játékcsomagban.

Ez a játék az artikulációs izmokat erősíti.

Skillo levelek

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com