Akár az igazi!
És pillanatok alatt elkészül, a gyerekek gyúrhatják, formázhatják – kell ennél több?
Ráadásul gluténmentes, cukormentes, laktózmentes változatban is elkészíthető, valamint nem kell bajlódni a sütéssel sem!
Hozzávalók:
2 csomag 25 dkg-os gesztenyemassza
20 dkg darált mogyoró (ebbe kénytelen voltam cukrot tenni, mert különben elromlik a darálóm, de létezik darált mogyoró, amiben nincs cukor)
6 evőkanál tej
3 db 10 dkg-os étcsoki
a csoki olvasztásához kb 10 dkg vaj
hideg levegőt fújó hajszárító (opcionális, nálunk viszont elengedhetetlen volt, ezzel fújták, hogy hamarabb megszilárduljon rajta a csoki)
Ha nem ragaszkodsz a gluténmentes variációhoz, akkor darált háztartási keksz is jó mogyoró helyett, bár én azzal nem próbáltam.
Elkészítés:
A darált mogyorót összefőztem a tejjel, majd összegyúrtam a gesztenyemasszával. Gesztenye nagyságú és formájú golyókat gyúrtunk belőle. Harmadáig az olvasztott csokiba mártottuk.
És készen is van! Jó étvágyat!
Recept ötlete INNEN!
Tetszett az írás?
Iratkozz fel a Skillo levelekre, hogy sok más hasonló értékes írást, játékot, sablont kaphass a levelesládádba!
Majd ne felejts el korosztályt jelölni, hogy valóban csak a számodra értékes témákról kapj olvasnivalókat!