fbpx

Akár az igazi!
És pillanatok alatt elkészül, a gyerekek gyúrhatják, formázhatják – kell ennél több?

Ráadásul gluténmentes, cukormentes, laktózmentes változatban is elkészíthető, valamint nem kell bajlódni a sütéssel sem!

Hozzávalók:

2 csomag 25 dkg-os gesztenyemassza

20 dkg darált mogyoró (ebbe kénytelen voltam cukrot tenni, mert különben elromlik a darálóm, de létezik darált mogyoró, amiben nincs cukor)

6 evőkanál tej

3 db 10 dkg-os étcsoki

a csoki olvasztásához kb 10 dkg vaj

hideg levegőt fújó hajszárító (opcionális, nálunk viszont elengedhetetlen volt, ezzel fújták, hogy hamarabb megszilárduljon rajta a csoki)

Ha nem ragaszkodsz a gluténmentes variációhoz, akkor darált háztartási keksz is jó mogyoró helyett, bár én azzal nem próbáltam.

Elkészítés:

A darált mogyorót összefőztem a tejjel, majd összegyúrtam a gesztenyemasszával. Gesztenye nagyságú és formájú golyókat gyúrtunk belőle. Harmadáig az olvasztott csokiba mártottuk.

És készen is van! Jó étvágyat!

Recept ötlete INNEN!

Skillo levelek

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com