fbpx
Kérdésed van? Írj nekünk!   hello@skillo.hu    +36 30 200 1000
Szeretek magyar lenni. Szeretem azt, hogy egy ilyen pici ország, mint a mi Magyarországunk mégis mennyi csodálatos embert adott a világnak.

A 20 rendkívüli magyar, akit az egész világ ismer című könyv azért tetszik különösen, mert az élettörténetek megelevenednek benne.

Mikor a gyermekeim kicsik voltak igyekeztem úgy nevelni őket, hogy fontosnak tartsák a gyökereket és tisztában legyenek felmenőink közül kinek mit köszönhetünk.

Mit tartalmaz a könyv?

A könyvben 20 olyan magyar embernek az életét találod, akik olyan maradandó értéket alkottak itt a földön, hogy az egész világ ismeri őket. Igaz történeteiken keresztül gyermekeink megismerkedhetnek azzal, hogy a sikerhez vezető úton számtalan akadállyal kellet szembe néznünk.

Az egyes életutak vallomás szerűen, egyes szám első személyben íródtak, ugyanakkor ezek nem a főhőseink saját írásaiból származnak. Csupán segítenek abban, hogy még közelebbinek érezzünk magunkhoz az ő történeteiket.

Kikről olvashatunk benne?

Számos olyan ma is köztünk élő személyt tartalmaz a könyv, akik bármikor szembe jöhetnek velünk az utcán. Gondolok most Enyedi Ildikóra, Karikó Katalinra vagy éppen Rubik Ernőre.

A könyvben lévő hőseink egy része már felülről büszkélkedhet mennyi marandó dolgot hagyott ránk. Semmelweis Ignác az anyák megmentője, Szent-Györgyi Albert a C-vitamin felfedezője, Puskás Ferenc a 20. század legjobb góllövője és Kodály Zoltán híres zeneszerzőnk mellett számos olyan kiemelkedő személlyel találkozhatunk a könyvben, akik alkotásainak köszönhetően mindenhol ismernek a világon.

Hogyan játszunk a könyvvel?

A könyv olvasása közben rengeteg játékötlet az eszembe jutott. Miután egy-egy történetet már többször elolvastunk az alábbi játékokat javaslom:

Barchoba

Gondoljon a gyermeked vagy te egy személyre a könyvből, majd eldöntendő kérdésekkel, igen-nem válaszokkal a másik személynek ki kell találnia ki is volt az.

Körülírás

Ismételten gondolni kell valakire, de most körül kell írni és úgy kell kitalálni ki lehetett az.

Mutogatás

Kézzel, lábbal, de szavak nélkül próbáljátok megmutatni a másikra kire gondoltok.

Szólánc

Csak a könyvben lévő neveket használjátok. Mindig mondani kell előtted milyen neveket mondtak már. Pl. Kodály Zoltán, Kodály Zoltán – Gábor Dénes, Kodály Zoltán – Gábor Dénes – Lugosi Béla. Végig tudjátok mondani mind a 20 személyt így?

Rajzold le!

A kigondolt személyhez köthető dolgokat kell lerajzolni és ki kell találni kire utalnak az adott dolgok.

Írjatok egymás hátára!

Válasszatok ki egy-egy nevet a könyvből és írjátok rá a másik hátára az ujjatokkal. Ki kell találnia annak, akinek a hátára írnak, hogy ki lehet az a személy.

Ki vagyok?

Ehhez a játékhoz szükséged lesz egy papírlapra és írószerre. Írj fel egy nevet a lapra, ragaszd a gyermeked homlokára és kérdésekkel ki kell találnia kinek a személyébe bújt bele.

Akasztófa

Ismételten szükséged lesz a papírra és a ceruzára. Annyi vonalkát kell húzni, ahány betűből áll a szó. A másiknak egyesével kell mondania a betűket, amíg ki nem találja melyik szó lapul elrejtve. Vigyázat, a helytelen tippeknél épül az akasztófa!

Kiknek ajánlom a könyvet?

Főleg nagyobb, már iskolás korú gyermekeknek ajánlom. De egy-egy “mesét” kisebb gyerkőcöknek is elolvashatunk belőle, biztos vagyok benne, hogy érdeklődéssel fogják fogadni. Sőt, szerintem a felnőttek is magával ragadónak fogják gondolni a történeteket.

Skillo levelek

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com