fbpx
Kérdésed van? Írj nekünk!   hello@skillo.hu    +36 30 200 1000

A figyelemzavar komoly dolog.  Azonban mégis az a legrosszabb benne, hogy idegesítő.

Annyira az, hogy sokszor a szakemberek száján is kicsúszik, hogy “édes fiam, szedd már össze magad, és figyelj ide!”

Pedig pontosan tudja minden szakember, szülő, tanítónő, és óvónő, hogy tökéletesen felesleges ez a felszólítás, és semmit nem érünk el, ha folyton a hiányosságaira figyelmeztetjük a figyelemzavaros gyermeket.

DE MÉGIS MIT TEHETÜNK, HOGYAN SEGÍTHETÜNK HATÉKONYAN?

A figyelemzavar fejlesztéséhez van egy kulcsszó, ez pedig a mozgás.

Készítettem néhány vicces feladatlapot, amit figyelemzavarral küzdő gyerekeknél szoktam bevetni. Ezek a lapok elsősorban a vizuális figyelmet fejlesztik.

Az első lapon a következő a feladat:

Meg kell keresni azokat a számokat, betűket, melyek csak egyszer fordulnak elő. Azt, ami többször is előfordul, mindet át kell húzni. Ami megmarad, azt sorban beírni az alsó négyzetekbe. végül nem marad más, mint végrehajtani.

A második lapon 4 db kártyát találsz. Ezeknél a kártyáknál az a feladat, hogy végre kell hajtani, amit mutatnak. A számokkal kicsit nehezebb, itt figyelni kell ara is, hogy hányszor kell tapsolni, csettinteni, stb.

A harmadik lap még nehezebb, itt is azokat a számokat kell megtalálni, amelyekből csak 1 db van. Majd ezeket sorban beírni a képek elé, és nincs más hátra, mint annyit dobbantani, tapsolni, csettinteni, ahányat beírtunk a négyzetbe elé.

Skillo levelek

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com