fbpx
Kérdésed van? Írj nekünk!   hello@skillo.hu    +36 30 200 1000

Régóta érdekelt néhány dolog azzal kapcsolatban, hogy miként gondolkodtok a figyelemről, a figyelemmel kapcsolatos fejlesztésről.

Mivel manapság a gyerekek legnagyobb része érintett a figyelemmel kapcsolatos problémák tekintetében, így fontos, hogy foglalkozzunk a kérdéssel.

Vajon mi okozza, hogy a gyermekek figyelmi szintje nem megfelelő?

Mi a probléma egyáltalán?

Hiszen ha a számítógép előtt képes órákat ülni, és fókuszált tud maradni az online játékokban, akkor azt mégsem mondhatjuk, hogy nem tud figyelni. Mert tud. Csak nem arra, amire mi szeretnénk.

Az már más kérdés, hogy a képernyőn látott játékok miként hatnak a figyelmi funkciókra, és mit okoznak hosszú távon a figyelemmel kapcsolatban.

De nézzük, mire jutottunk első körben!

A kérdéseimre több ezer válasz érkezett eddig!

Ez elképesztő nagy segítség, köszönöm szépen, hogy ilyen sokan rászántátok az időt, és válaszoltatok!

Ezek a diagrammok csak az első kiértékelések eredményei.

A kérdéseket tovább fogjuk csiszolni, finomítani, és reméljük, még több értékes eredménnyel szolgálhatok majd!

Természetesen ezek csupán a gyors eredmények. 

Engem azért meglepett, hogy a gyermekek közel harmada, több, mint egy órát tölt képernyő előtt. Persze ebben benne vannak az iskolások is, de ez a szám szerintem akkor is elég magas. 

Főleg annak tudatában, hogy tudjuk, sajnos a képernyőidő szinte minden formája negatív hatással van a figyelmi funkciók nagy részére. 

Skillo levelek

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com