Van egy tuti receptem van azon édesanyák számára, akik szeretnék, hogy a gyermekünk számára beinduljon a beszéd! Csak annyit tudok mondani, hogy mondókák, mondókák, mondókák naponta többször is!

Miért szeretem a mondókákat?

1. Minőségi idő a gyermekkel

Mondókázás közben ott ül veled szemben a gyermeked, szemtől szemben vagytok és egymásra koncentráltok. A vidám percek mellett a kettőtök kapcsolata is mélyül.

2. Könnyebben beindul a beszéde

A mondókák ritmusosságának, dallamosságának és könnyen megjegyezhetőségének hála a gyerkőcök is elkezdik veled mondani a kis versikéket. A sorok ismétlődésével egyszerűen megjegyezhetik és csak azt fogod észrevenni, hogy maguktól is mondják.

3. Fejlődik a szókincs

Olyan szavak, szókapcsolatok is előfordulnak a mondókákban, melyeket a hétköznapokban csak ritkán használunk, így a gyermekek szókincsére is fejlesztő hatással van.

3+1. Mozgás és beszéd összekapcsolása

Sok mondókához különböző mozdulatsor is kapcsolódik. Ez a gyermek mozgáskoordinációs, valamint az egyensúlyérzékére is pozitív hatással lesz.

Hol találsz beszédindító mondókákat?

Az internetbe elég csak annyit beírnod, hogy mondókák és máris kiad rengeteg találatot. Szeretném ajánlani a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat honlapján lévő mondókákat, melyben videók segítik, hogyan mondókázzunk a gyermekünkkel. KATT IDE!

A Skillo Klubban minden hónapban készül egy nagy játékcsomag, melyhez tartoznak mondókakártyák is. Több, mint 100 mondóka található már a klubban képekkel illusztrálva, hogy gyermekednek elég legyen csak ránéznie a képre és tudja magától is mondani a versikét.

Hogyan tudok neked segíteni?

Beszéd és kommunikáció fejlődése átfogó mesterkurzus

A Skillo Klubban készítettem egy több mint 40 részből álló videósorozatot, melyben rengeteg hasznos infót találsz a beszédindításról és beszédindító stratégiákról! Olyan játékos tevékenységeket mutatok, melyekkel te magad a mindennapokban tudod segíteni gyermeked a minél kifejezőbb beszédben.

De nem csak ezekre kapsz segítséget a Skillo Klubban! Hónapról hónapra 1-1 téma kerül górcső alá, megosztjuk egymással a gondolatainkat, tapasztalatainkat, mellyel építjük a közösségünket és tanulunk egymástól!

Beszélgessünk! – beszéd fejlesztése 1-3 éves kor között tanfolyam

Kommunikációt támogató játékainkkal, hétköznapi tevékenységek apró átalakításával hatékonyan segítheted gyermeked beszédfejlődését! Végre szavakba öntheti mindazt, amit eddig nem tudott neked elmondani! A tanfolyam során megtanulod, hogy ösztönözheted gyermeked a beszédre!  A sok közös játék elmélyíti a kapcsolatot kettőtök között, miközben fejlődik a babád!

Amennyiben egy komplex, átfogó tanfolyamra van szükséged gyermeked beszédével kapcsolatban, mindenképpen ezt a tanfolyamot ajánlom neked!

Tetszett az írás?

Iratkozz fel a Skillo levelekre, hogy sok más hasonló értékes írást, játékot, sablont kaphass a levelesládádba!

 Tipp: Jelölj korosztályt, hogy a számodra érdektelen témákkal ne legyél bombázva!