Van egy tuti receptem van azon édesanyák számára, akik szeretnék, hogy a gyermekünk számára beinduljon a beszéd! Csak annyit tudok mondani, hogy mondókák, mondókák, mondókák naponta többször is!

Miért szeretem a mondókákat?

1. Minőségi idő a gyermekkel

Mondókázás közben ott ül veled szemben a gyermeked, szemtől szemben vagytok és egymásra koncentráltok. A vidám percek mellett a kettőtök kapcsolata is mélyül.

2. Könnyebben beindul a beszéde

A mondókák ritmusosságának, dallamosságának és könnyen megjegyezhetőségének hála a gyerkőcök is elkezdik veled mondani a kis versikéket. A sorok ismétlődésével egyszerűen megjegyezhetik és csak azt fogod észrevenni, hogy maguktól is mondják.

3. Fejlődik a szókincs

Olyan szavak, szókapcsolatok is előfordulnak a mondókákban, melyeket a hétköznapokban csak ritkán használunk, így a gyermekek szókincsére is fejlesztő hatással van.

3+1. Mozgás és beszéd összekapcsolása

Sok mondókához különböző mozdulatsor is kapcsolódik. Ez a gyermek mozgáskoordinációs, valamint az egyensúlyérzékére is pozitív hatással lesz.

Hol találsz beszédindító mondókákat?

Az internetbe elég csak annyit beírnod, hogy mondókák és máris kiad rengeteg találatot. Szeretném ajánlani a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat honlapján lévő mondókákat, melyben videók segítik, hogyan mondókázzunk a gyermekünkkel. KATT IDE!

A Skillo Klubban minden hónapban készül egy nagy játékcsomag, melyhez tartoznak mondókakártyák is. Több, mint 100 mondóka található már a klubban képekkel illusztrálva, hogy gyermekednek elég legyen csak ránéznie a képre és tudja magától is mondani a versikét.

Szeretnéd, hogy beinduljon gyermeked beszéde?

Ha bővebben érdekel a beszéd fejlődése, akkor a Skillo Klubban találsz ezzel kapcsolatban egy részletes videóanyagot. Nem mindig van szükség nagy és komoly fejlesztőmunkára, sok esetben elég csak megtalálni a jó irányt, illetve hasznos, ha tudunk megfelelő szakembertől kérdezni. A Skillo Klubban végigmegyünk a születés első pillanatától kezdve egészen 6 éves korig a beszédfejlődés állomásain. 

TETSZETTEK AZ ÍRÁS?

Iratkozz fel A SKILLO levelekre, és feliratkozásod után sok más értékes írást, játékot, sablont küldök neked! 

A honlap cookie-kat használ. Részletek

Az adatvédelmi tájékoztató ide kattintva érhető el.

Bezárás