fbpx
Kérdésed van? Írj nekünk!   hello@skillo.hu    +36 30 200 1000

Van egy tuti receptem van azon édesanyák számára, akik szeretnék, hogy a gyermekünk számára beinduljon a beszéd! Csak annyit tudok mondani, hogy mondókák, mondókák, mondókák naponta többször is!

Miért szeretem a mondókákat?

1. Minőségi idő a gyermekkel

Mondókázás közben ott ül veled szemben a gyermeked, szemtől szemben vagytok és egymásra koncentráltok. A vidám percek mellett a kettőtök kapcsolata is mélyül.

2. Könnyebben beindul a beszéde

A mondókák ritmusosságának, dallamosságának és könnyen megjegyezhetőségének hála a gyerkőcök is elkezdik veled mondani a kis versikéket. A sorok ismétlődésével egyszerűen megjegyezhetik és csak azt fogod észrevenni, hogy maguktól is mondják.

3. Fejlődik a szókincs

Olyan szavak, szókapcsolatok is előfordulnak a mondókákban, melyeket a hétköznapokban csak ritkán használunk, így a gyermekek szókincsére is fejlesztő hatással van.

3+1. Mozgás és beszéd összekapcsolása

Sok mondókához különböző mozdulatsor is kapcsolódik. Ez a gyermek mozgáskoordinációs, valamint az egyensúlyérzékére is pozitív hatással lesz.

Hol találsz beszédindító mondókákat?

Az internetbe elég csak annyit beírnod, hogy mondókák és máris kiad rengeteg találatot. Szeretném ajánlani a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat honlapján lévő mondókákat, melyben videók segítik, hogyan mondókázzunk a gyermekünkkel. KATT IDE!

A Skillo Klubban minden hónapban készül egy nagy játékcsomag, melyhez tartoznak mondókakártyák is. Több, mint 100 mondóka található már a klubban képekkel illusztrálva, hogy gyermekednek elég legyen csak ránéznie a képre és tudja magától is mondani a versikét.

Hogyan tudok neked segíteni?

Beszélgessünk! – beszéd fejlesztése 1-3 éves kor között tanfolyam

Kommunikációt támogató játékainkkal, hétköznapi tevékenységek apró átalakításával hatékonyan segítheted gyermeked beszédfejlődését! Végre szavakba öntheti mindazt, amit eddig nem tudott neked elmondani! A tanfolyam során megtanulod, hogy ösztönözheted gyermeked a beszédre!  A sok közös játék elmélyíti a kapcsolatot kettőtök között, miközben fejlődik a babád!

Amennyiben egy komplex, átfogó tanfolyamra van szükséged gyermeked beszédével kapcsolatban, mindenképpen ezt a tanfolyamot ajánlom neked!

Skillo levelek

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com