fbpx
Kérdésed van? Írj nekünk!   hello@skillo.hu    +36 30 200 1000

Egy kedves olvasóm, Szakácsné Kupeczki Éva küldött nekem egy játékválogatást, amit a népszerű Pop It!-tel valósít meg a tanítványai körében.

Úgy éreztem, hogy muszáj veletek is megosztanom! 

Remélem nektek is annyira fognak tetszeni Éva játékötletei, mint nekem! Itt ott hozzáírtam 1-2 saját variációt is, így aztán  7+1 ötlettel érkeztem!

SZÍNSOROZAT

Kezdd el sorolni a Pop It!-ek színeit random sorrendben, úgy, hogy mindig megismétled az előzőket (pl. piros, piros-citrom, piros-citrom-lila, piros-citrom-lila-kék stb..) Gyermekednek pedig be kell nyomkodnia az egész sorozatot, mindig a legelejéről! Kiváló játék a memória és a figyelem fejlesztéséhez!

KEZDŐBETŰK

Sorolj szavakat gyermekednek, azoknak a színeknek a kezdőbetűivel, amelyek a Pop It! táblátokon is megtalálhatóak. Gyermekednek azt a puklit kell lenyomnia, amelynek kezdőbetűje megegyezik az általad mondott szóéval. Például: pite (piros), nap (narancs), cica (citrom), zokni (zöld), kacsa (kék), lepke (lila). A letölthető anyagban gyűjtöttünk nektek ilyen szavakat!

BINGÓ

Az előző, Kezdőbetűk című játékot akár játszhatjátok bingóként is! Akinek először összegyűlik 6 lenyomott pukli egy sorban, oszlopban vagy átlóban, az nyert! De akár a letölthető (színfigyelő) szókártyákkal is játszhatjátok. 

SZÍNFIGYELŐ

Ebben a játékban olyan szavakat mondj gyermekednek, amelyeknek a színe megegyezik a Pop It!-en látható színek valamelyikével. Nézzünk egy gyors példát: te azt mondod “ég” gyermeked pedig lenyom egy kék színű puklit, vagy azt mondod “fű” és benyomja a zöldet.

SZÍNKEVERŐ

A letölthető anyagból nyomtassátok ki a színkeverő kártyákat, és indulhat is a játék. A kártyákon különböző színeket adunk össze és vonunk ki egymásból. Gyermeked feladata az lesz, hogy elvégezze a fejében az összeadást vagy a kivonást és a kapott színű puklit nyomja le! Példa az összeadásra: kék+citromsárga -> tehát a gyerkőcnek egy zöld puklit kell lenyomni! Példa a kivonásra: zöld – kék -> citromsárga, mivel a zöld szín kékből és citromból tevődik össze. 

Ha nektek még újak a színek, nyugodtan készítsetek ki színezett vizet és próbáljátok is ki pipetta segítségével, hogy milyen színt kaptok keverésnél!

Ha pedig már nagyon ügyes a játékban, használjátok csak a színfigyelőhöz és a kezdőbetűkhöz készült kártyákat és játszatok azokkal! Egy fokkal bonyolultabb lesz a gondolkodási folyamat!

SZÍNTÁRSAS

A letölthető anyagok között találsz egy dobókockát, amin színek vannak! Nyomtassátok ki, hajtogassátok meg és mehet a játék! Dobjatok és azt a színt kell lenyomni, amelyiket dobtátok! Játsszátok a bingó szabályai szerint!

SZÍNSZÁMOLÓ

Ovis gyerekeknek nagyon jó gyakorlás lehet a számoláshoz, ha a színekhez számokat rendeltek. Ha ugyanolyan színű táblával rendelkezel, mint én, akkor a következő párosítást ajánlom. Narancs értéke hat legyen, zöld mellé ötöst párosíts, lila mellé négyest, kékhez rendeld a hármast, piroshoz a kettest, míg a citromsárgához az egyest. A letölthető lapok közül használd a színkivonás kártyákat, így lilából (4) – kék (3) = citromsárga (1). Ez utóbbi színt kell benyomni. 

POP IT! SZÓLÁNC

Játsszatok szóláncot, annyi változatossággal, hogy mindenkinek le kell szótagolnia az előtte elhangzott szót, mielőtt kitalálja a sajátját! Annyi gombot kell benyomni a POP-It-on, ahány szótagból állt a szó. Az nyer, akinek először benyomva lesz az összes puklija a táblán! 

Szeretnéd letölteni a játékokhoz készített anyagokat, kártyákat?

Görgess lejjebb, és katt a gombra!

A játékot már kiküldtem korábban hírlevélben.

Mit tehetsz, ha mégis meg szeretnéd kapni?

Semmi gond! A Skillo Klub felületén minden korábbi hírlevélből letölthető anyagot megtalálsz, sőt, még ennél is többet!

A Skillo Klubban több, mint 1000 letölthető játék vár rád a csatlakozással!

Skillo levelek

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com