fbpx
Kérdésed van? Írj nekünk!   hello@skillo.hu    +36 30 200 1000

A post-itet, ezt a ragacsos kis papírdarabot legtöbben az irodából ismerjük, ott jegyzünk fel rá fontos információkat, pedig mi mindenre jó még!

Kevesen tudják például, de egy kis ügyességgel nyomtatni is tudsz rá, és remek játékokat lehet vele játszani, ami közben fejleszti is a gyerkőcöket!

Mutatok néhány tippet, mennyi játék hozható ki néhány papírdarabból.

Miért szeretjük a postitet?

9

Mert színes, mert praktikus, egyszerű a használata, bárhova odaragad (ideig-óráig), könnyedén, nyom nélkül eltávolítható és máshova odaragasztható. Ideális feljegyzésekhez, motivációs üzenetekhez, minden olyan dologhoz, ami jó, ha szem előtt van.

9

És ideális a fejlesztéshez is! A letölthető sablonok használatával könnyedén nyomtathatsz rá, így egyszerűen kreálhatsz különböző oktató fejlesztő játékokat.

DIY oktató játékok postitek segítségével

A tanteremben ülni és a számokat vagy betűket magolni unalmas is lehet egy idő után. De ha egy kis színt és mozgást viszünk bele, máris izgalmasabb, akár az iskolában, akár otthon szeretnénk gyakorolni!

Nyomtasd például rá a számokat 1-10, és ragaszd különböző tárgyakra: székre, könyvre, plüssmacira.

A feladat, hogy meg kell keresni a számokat, és sorrendbe kell rakni a tárgyakat. Sokat segíthet, ha a tárgyak mérete, vagy mennyisége összefüggésben van a hozzá kapcsolt számmal. A gyerkőcök valamilyen képet kapcsolnak az egyes számokhoz, így könnyebb lesz megjegyezni, hogy a 3-as plüssmaci nagyobb, mint az 1-es matchbox, de kisebb, mint a 10-es könyvespolc.

A betűk tanulásában segíthet, ha olyan tárgyakra ragasztod őket, amik neve az adott betűvel kezdődik, például A az ajtóra, B a banánra, C a cipőre… ez nem csak iskolában játszható, otthon is felcímkézhetitek a tárgyakat, így gyorsabban megy majd a tanulás. Oda-vissza működik, a postiteket elrejtheted az adott tárgy egy kevésbé feltűnő felületére is, így izgalmas keresés kezdődhet. Vajon hol van az A betű? Az ablakon? Ajtón? Vagy trükkös voltál és Apa hátára ragasztottad? Jutalom jár annak, aki a leggyorsabban megtalálja;)

Ki vagyok/mi vagyok?

A betűket, számokat, de akár történelmet, földrajzot is tanulhattok, ha a cetliket a gyerkőcök hátára vagy homlokára ragasztjátok, ahol mindenki más látja – csak az érintett nem. Kezdődhet a kitalálósdi, egy izgalmas barchoba: vajon földrész vagyok? Vagy ország? Európai vagy ázsiai?

Legális puska

A dolgozatnál puskázni természetesen szigorúan tilos, de a tanulás közben még sokat segíthet, ha időnként rápillanthat a gyerkőc a szorzótáblára. A post it nem esik ki a füzetből, viszont bármikor előveheti, akár otthon, akár az iskolában. Ne csak egy-egy cetliben gondolkodj! Mi például a számegyenest X postitre szoktuk kinyomtatni, tanuláskor mindig kitesszük szépen a padra, utána pedig visszaragasztjuk a füzetbe, hogy legközelebb is kéznél legyen. Pár hétig egész jól szokta bírni az oda-vissza ragasztgatást:)

Hogyan nyomtass post-itre?

Ahhoz, hogy sok játékot játszhassatok, praktikus, ha nem kézzel írogatod a cetliket, hanem kinyomtatod a játékokat.

Ehhez készítettem neked két sablont.

Az egyiken a postitre kerülő szorzótábla, számegyenes, stb van, amiket a holnapi posztomban bemutatok neked. 

A másik sablonra csak egyszerűen ráragasztod a postiteket, és beteszed a nyomtatóba.

megnyomod a gombot, és készen is vagy! 
A sablonokat majd a hírlevélben küldöm, lesz köztük szorzótábla, számegyenes…és más meglepetések…hamarosan hozom őket!

Skillo levelek

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com