fbpx
Kérdésed van? Írj nekünk!   hello@skillo.hu    +36 30 200 1000

Nagy örömömre egyre több ovi, iskola, és persze otthon a szülők is, tudatosan használnak alternatív segítséget a gyermekek figyelmének fenntartásához, vagy éppen a viselkedésük optimalizálásához.

Mire gondolok konkrétan?

  • Illóolajakat párologtatnak diffúzorból a tanórán, melyek segítenek a koncentráció fenntartásában.

  • A falakon ábrákat, posztereket helyeznek el, ami a véletlen tanulást támogatja.

  • Halk zene szól a szabad játék/kézműves alkotás ideje alatt, ami elősegíti, hogy a gyerekek nyugodtabban viselkedjenek.

  • Sorolhatnék még példákat, de talán mindenkinek érthető, milyen jellegű dolgokra gondolok…

Ha azonban megnézed a fenti két képet, azonnal látható, hogy ami az egyik gyermek szemének jól esik, az a másik gyermeknek túl sok.

Vannak gyerekek, akiket zavar a túl sok dekoráció a falon, eltereli a figyelmüket, és sokkal jobban érzik magukat egy minimalista osztályteremben.

Más gyerekek pont fordítva: számukra nagyon fontosak az élénk színek, sokkal jobban tudnak figyelni a pedagógus magyarázatára, ha közben a vizualitáson keresztül elegendő ingerhez jutnak.

Természetesen nehéz berendezni egy osztálytermet úgy, hogy mindkét csoportnak megfelelő legyen.

Egy rövid gondolatot engedj meg az  esszenciális olajok használatáról is! Egyre több oviban, iskolában használjuk ezeket, anélkül, hogy felmértük volna a gyerekek szenzoros igényeit!

Ami az illatokat illeti, a neten nehéz átadni, mert illatos blogok még nincsenek – de talán elképzelni nem olyan nehéz.

Ami számodra kellemes intenzitású illat, és segít a koncentráció fenntartásában, másnál túl intenzív, erős, és megfájdul tőle a feje.

Így osztályteremben, ovis csoportszobában én nem javaslok diffúzort használni, hiszen sokszor a gyerekek nem is tudják még megfogalmazni, számukra mi a komfortos intenzitás.

Én a magam részéről nagyon szeretem ezeket az olajokat, és tapasztalom a pozitív hatásait, de tiszteletben kell tartanunk, hogy mások másképp dolgozzák fel ezeket az ingereket.

A DoTerra olajokból már kaphatók a touch változatok, én ezeket ajánlom fel a gyerekeknek. Így nem lengi be olyan erősen a szobát, de a pozitív hatását képes kifejteni.

Skillo levelek

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com