fbpx
Kérdésed van? Írj nekünk!   hello@skillo.hu    +36 30 200 1000

Gyerekekkel együtt dolgozni hatalmas kiváltság. Amikor azt látom, hogy játszótér helyett jönnek hozzám, és keményen küzdenek azért, hogy szebben írjanak, kevesebb hibával olvassanak, vagy éppen tisztábban ejtsenek hangokat – hát megemelem a kalapom előttük!

A gyerekek még nem tudnak hosszú távon gondolkodni, ők a MOST-ban élnek. Éppen ezért egy éves munkának csak a végén érzik a gyümölcsét. Szóval azt képzeld el, hogy milyen lenne neked egy éven keresztül úgy dolgozni, hogy csak a végén látod meg, érdemes volt-e! Mert nekik nagyjából ilyen suli után még hozzám is járni.

Éppen ezért megérdemelnek egy extra ajándékot tőlem is. 

Mi volt az én ajándékom számukra?

Egy nyári vakációnaplót készítettem mindenkinek.

Az a koncepcióm, hogy ha a nyári szünetben minden nap írnak egyetlen mondatot a napjukról akkor a szünet végére 78 db mondatot írnak le. És ez azért elég szép teljesítmény! A naplót igyekeztem kiegészíteni néhány hasznos dologgal! Vannak benne kis képek – ha repülővel utaznak, használhatják a repülős rajzot, máris van egy téma, amiről a napi mondatuk szólhat. Ha kevésbé különleges dolog történik aznap, arra is találhat ötletet: bicikliztünk, dinnyét ettünk, vagy éppen átjött a kertünkbe a szomszéd macskája. A lapok háromféle vonalazással készültek: másodikos, harmadikos, illetve egy átmeneti vonalazást is találtok a lapok között, ahol a sor elején még ott a hármas osztás, de már nem megy végig a soron. Leendő harmadikosoknak ezt javaslom!

A lapokat megtalálod többféle elosztásban is. Vannak több soros sablonok, egy-egy eseménydúsabb napra, itt nagyobb rajzot lehet készíteni. Vagy éppen egy-egy belépőjegyet, képeslapot, fotót ragasztani a lapra. A kisebb sablon pedig lehetőség arra, amikor nincs kedve még azt az egy mondatot se leírni, de végül azért erőt vesz magán, és megteszi. Így fejlődik az akaraterő!

Összegyűjtöttem olyan szavakat is, melyek segítenek a napi élmények megfogalmazásában.

A szavakat szófajok szerint csoportosítottam, így aztán véletlenül még meg is jegyezhetik a nyelvtan óra anyagát.

További szavak gyűjtésére is maradtak üres helyek, hátha valaki nem tud ellenállni a kísértésnek!

Skillo levelek

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com