fbpx
Kérdésed van? Írj nekünk!   hello@skillo.hu    +36 30 200 1000

Anyaként sokszor éreztem, hogy jó lenne valami olyan játékot adni a gyerekeknek, amihez én éppen akkor nem kellek. Jó lett volna, ha csak megnyomok egy gombot, és csiribú, csiribá, ott a játék, rávetik magukat mind a hatan, én meg nyugodtan  ̶o̶l̶v̶a̶s̶h̶a̶t̶o̶k̶ ̶e̶g̶y̶ ̶f̶e̶j̶e̶z̶e̶t̶e̶t̶  elmosogathatok egy halom edényt. Az évek során aztán megtapasztalhattam, hogy bizony vannak ilyen játékok.

Leginkább azokkal a játékokkal tudtak önfeledten játszani, melyek adtak egy mintát, amit tovább lehetett gondolni, és ők maguk kedvükre alakíthatták ezeket. Azóta tudatosan keresem az ilyen játékokat, mert a tanítványaimnál is ezek váltak be leginkább.

Mutatok is egyet közülük! Én logopédiai foglalkozás során szoktam használni. Az alkotóelemek segítségével a gyerekek megépítenek belőle kettőt, az egyikben lakik az egyik hang, a másikban egy másik hang. Képeket fordítunk fel sorban egy pakliból, és eldöntjük, melyik képen látható dolog melyik házban lakik.

Persze a játék legizgalmasabb része nem a logopédiai alkalmazás, hanem maga a házépítés! Igazából látni kellene a gyerekek arcát, milyen nagy átéléssel válogatják ki a házikó elemeit, az mindent elmondana, azt hiszem! 

 

Mire lesz szükséged a házikók elkészítéséhez?

 

9

Üres kartondobozokra (gabonapelyhes, zabkásás, főzőtasakos rizs dobozai biztosan nyerők)

9

Letölthető sablonok – ezeket a hírlevélben küldöm, de te magad is elkészítheted, akár a gyerkőcökkel együtt!

9

Papírragasztó és/vagy gyurmaragasztó (mi gyurmaragasztóval szoktuk a dobozon rögzíteni a sablonokat)

 

Hogyan készülnek a házikók? Fázisfotókon mutatom!

A kartondobozt a ragasztások mentén szedd szét!

Fordítsd ki, majd ragaszd össze úgy, hogy a belső fele legyen kívül.

Ez legtöbbször fehér, vagy más semleges színű, így könnyen díszíthető.

Amikor a dobozzal elkészültél, már csak a házikó sablonjait kell mellé tenned, és a játék bevetésre kész!

Egyszerűen hagyd, hogy a gyermeked pakolgassa, próbálgassa, a kész sablonok is képesek ám arra, hogy beindítsák a fantázia működését és a kreativitást!

Előbb utóbb szeretne még egy fát, vagy egy másik ablakot, és máris neki fog állni az elkészítésnek!

Skillo levelek

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com