Anyaként sokszor éreztem, hogy jó lenne valami olyan játékot adni a gyerekeknek, amihez én éppen akkor nem kellek. Jó lett volna, ha csak megnyomok egy gombot, és csiribú, csiribá, ott a játék, rávetik magukat mind a hatan, én meg nyugodtan  ̶o̶l̶v̶a̶s̶h̶a̶t̶o̶k̶ ̶e̶g̶y̶ ̶f̶e̶j̶e̶z̶e̶t̶e̶t̶  elmosogathatok egy halom edényt. Az évek során aztán megtapasztalhattam, hogy bizony vannak ilyen játékok.

Leginkább azokkal a játékokkal tudtak önfeledten játszani, melyek adtak egy mintát, amit tovább lehetett gondolni, és ők maguk kedvükre alakíthatták ezeket. Azóta tudatosan keresem az ilyen játékokat, mert a tanítványaimnál is ezek váltak be leginkább.

Mutatok is egyet közülük! Én logopédiai foglalkozás során szoktam használni. Az alkotóelemek segítségével a gyerekek megépítenek belőle kettőt, az egyikben lakik az egyik hang, a másikban egy másik hang. Képeket fordítunk fel sorban egy pakliból, és eldöntjük, melyik képen látható dolog melyik házban lakik.

Persze a játék legizgalmasabb része nem a logopédiai alkalmazás, hanem maga a házépítés! Igazából látni kellene a gyerekek arcát, milyen nagy átéléssel válogatják ki a házikó elemeit, az mindent elmondana, azt hiszem! 

 

Mire lesz szükséged a házikók elkészítéséhez?

 

9

Üres kartondobozokra (gabonapelyhes, zabkásás, főzőtasakos rizs dobozai biztosan nyerők)

9

Letölthető sablonok – ezeket a hírlevélben küldöm, de te magad is elkészítheted, akár a gyerkőcökkel együtt!

9

Papírragasztó és/vagy gyurmaragasztó (mi gyurmaragasztóval szoktuk a dobozon rögzíteni a sablonokat)

 

Hogyan készülnek a házikók? Fázisfotókon mutatom!

A kartondobozt a ragasztások mentén szedd szét!

Fordítsd ki, majd ragaszd össze úgy, hogy a belső fele legyen kívül.

Ez legtöbbször fehér, vagy más semleges színű, így könnyen díszíthető.

Amikor a dobozzal elkészültél, már csak a házikó sablonjait kell mellé tenned, és a játék bevetésre kész!

Egyszerűen hagyd, hogy a gyermeked pakolgassa, próbálgassa, a kész sablonok is képesek ám arra, hogy beindítsák a fantázia működését és a kreativitást!

Előbb utóbb szeretne még egy fát, vagy egy másik ablakot, és máris neki fog állni az elkészítésnek!

Ha tetszett az ötlet, és szeretnéd letölteni a házikó sablonjait, akkor a gombra kattintva feliratkozhatsz a hírlevélre! Ne felejtsd el bejelölni a téged érdeklő témákat és a korosztályt sem, mert a  házikó sablonjait csak az óvodás témák iránt érdeklődőknek fogom küldeni. Így felesleges levelekkel nem terhelem a postafiókodat!

Természetesen örülök, ha a posztot megosztod a barátaiddal is! Írd meg nekik, hogyan tudnak feliratkozni a hírlevélre, és letölteni sok más hasznos játékötlethez tartozó sablont!

A babaház sablonjait már elküldtem a hírlevélben, így ezeket a sablonokat már nem fogod megkapni a feliratkozás után!

Azonban mindenképpen érdemes feliratkoznod a levelekre, hiszen sok más értékes anyagot és játékot fogok neked küldeni a jövőben!

MINDENKÉPPEN SZERETNÉD LETÖLTENI A BABAHÁZAT?

Csatlakozz a Skillo Játéktár felhasználóihoz, és máris letöltheted sok más sablonnal, játékkal együtt a babaház sablonjait is!

A honlap cookie-kat használ. Részletek

Az adatvédelmi tájékoztató ide kattintva érhető el.

Bezárás