fbpx
Kérdésed van? Írj nekünk!   hello@skillo.hu    +36 30 200 1000

Azt tapasztalom, hogy a nyári szünetben tabutéma a “gyakorlás” – a legtöbb szülő úgy gondolja, hogy a nyár a pihenésé, és a pihenés az tuti nem olvasás, írás vagy számolás.

Pedig, ha ezeket a megszerzett képességeket nem dolgoztatjuk két hónapon keresztül, akkor bizony könnyen elfelejtődnek.

Próbáltad már, hogy hetekig nem írsz kézzel, csak pötyögsz a telefonon/laptopon, és utána veszel tollat a kezedbe? Persze, le tudod írni a nevedet, de furcsa érzés lesz, és nem megy majd annyira szépen, gördülékenyen, mint amikor 4 oldalt jegyzeteltél a spirálfüzetbe egy órán.

Pont ezzel a hozzáállással alakítjuk ki benne azt az életérzést, hogy amit a suliban tanul, az más, mint amire az életben szüksége lesz, és hogy a suliban elsajátított készségek más lapra tartoznak, az írás – olvasás – számolás kemény munka, és a pihenéshez semmi köze.

Pedig az írás-olvasás-számolás nélkül ma már elég nehéz boldogulni, éppen ezért fontos, hogy egy percre se zökkenjünk ki ezek gyakorlásából. Se mi, se a gyerekeink. Természetesen csak annak a “gyakorlásnak” van értelme, aminek köze van az életünkhöz, amit szívesen végzünk, ami egy jó kaland – egyszóval ami élmény marad számunkra.

Készítettem egy játékot, ami talán megfelel ezeknek a feltételeknek.

9

Elég nagy szabadságot ad a gyerekek számára, mert mégsem egy kötelező olvasmány vagy matek dolgozat.

9

Egy kicsit segít abban, hogy kilépjen a gyerkőc a komfort-zónából (tudom, divatos most ez a fogalom), hiszen olvasni, írni, számolni nem csak az íróasztal mellett lehet, sőt!!!

9

Ez egy játék – a 4 találatért esetleg olyan dologba is belevág, amit soha ki nem próbált volna!

9

Akármelyik korosztály élvezni fogja, még te is! Tényleg, mi lenne, ha együtt csinálnátok végig?

Hogyan tudjátok játszani?

Nyomtasd ki a lapokat, és döntsétek el, hogy együtt használjátok mindet, vagy egyszerre csak az egyiket!

Először is a gyereknek el kell olvasni a feladatot, tehát már nem dolgoztál hiába a nyomtatással!

Utána meg kell valósítani, ez a szabály! Ha egyet megvalósítottunk, azt áthúzzuk, vagy más módon jelöljük!

Akinek sikerült négyet egy sorban-oszlopban-átlósan megvalósítania, az már nyert 🙂 Aki pedig az összeset megvalósította, az még többet nyert!

Skillo levelek

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com