fbpx
Kérdésed van? Írj nekünk!   hello@skillo.hu    +36 30 200 1000

Mi is ez a lusta nyolcas? Mire jó? Ki találta ki?

A lusta nyolcas gyakorlattal a kineziológia kapcsán találkoztam először, és úgy tudom, a kineziológia fedezte fel ennek a gyakorlatnak a hatékonyságát.

Túlságosan nem ástam bele magam a kineziológiába, ennek is rengeteg ága, határterülete létezik már, én csak azt ismerem, mely a tanulási képességekkel foglalkozik, sőt, ennek is csak egy kis részét.

Azonban ezek a gyakorlatok tapasztalatom szerint nagyon hasznosak!

A lusta nyolcas gyakorlatot sokszor csináltuk a gyerekekkel – volt olyan harmadikos gyerkőc, aki például leírni sem tudta, és természetesen rengeteg betűtévesztéssel olvasott, illetve az írása is sok-sok kívánnivalót hagyott maga után.

Miután jól begyakorolta a fektetett nyolcas írását, sokat javult az olvasás képessége is.

Természetesen ez a gyakorlat önmagában nem volt elég ahhoz, hogy a komplex problémát megoldja, de mindenképpen olyan gyakorlat volt, aminek elvégzéséhez nem volt szükség felnőtt közreműködésére, egyszerűen kivitelezhető volt, tehát suli után pár perc alatt el tudta végezni a kislány is önállóan.

MIBEN SEGÍTHET A FEKTETETT NYOLCAS RAJZOLÁSA?

9

jobb és bal agyfélteke összerendezése, együttes működés elősegítése

9

koncentráció javítása

9

ellazítani a megfeszített izmokat

A lusta nyolcas sablonokat letöltheted a hírlevélben található linkről.

Ebben négy sablont találhatsz, melyek nehézségi sorrendben követik egymást.

9

Az első sablonon geometriai alakzatokat találsz, különböző színekben. Itt az a feladat, hogy először a színeket sorolja fel a gyerkőc, majd a geometriai alakzatok nevét, végül a kettőt összekapcsolva.

9

A második sablon számokkal készült, itt is a színek felsorolásával kezdjétek, amjd a számokat kell mondani, végül a kettőt együtt.

9

A harmadik sablonnál a betűket találsz, itt is a sorrend: színek, betűk, a kettő együtt. Itt lehet tovább nehezíteni: mondjon egy szót, mely az adott hanggal kezdődik.

9

A negyedik sablonra szótagokat írtam, itt is s zínekkel bemelegítünk, majd a szótagokat olvastatjuk, végül a színeket is említve olvassa a gyerkőc a szótagot. A következő szinten pedig az adott szótaggal kezdődő szót kell mondania.

NÉZD MEG A VIDEÓT, AMIBEN BEMUTATJUK A SABLONOK HASZNÁLATÁT!

Skillo levelek

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com