fbpx
Kérdésed van? Írj nekünk!   hello@skillo.hu    +36 30 200 1000

Az őszi falevelek sokféle mókára, játékra adnak lehetőséget. Sokszor jól jönne hozzá egy csomag tanulókártya, de sajnos nemigen találunk ilyesmit a neten. Ilyenkor nem marad más, mint magunk készítsük el.

A fő kérdés a hogyan?!

A poszt második részében megmutattam, én hogyan készítettem.

Előtte nézzünk pár tanulós játékot falevelekkel!

9

Szedjünk egy nagy kosárnyi falevelet biztonságos területről pl. a kertünk, a játszótér vagy ovi-iskola udvara stb. A gyerekeknek meg kell keresniük, hogy melyik levél, melyik fáról származik!

9

Készítsünk levél-memorit! Ehhez préselt leveleket is használhatunk, melyeket kartonra ragasztunk, majd laminálunk. De szabad kézzel is megrajzolhatjuk őket. Vagy igazi levelekkel is elkészíthetjük az alább leírt módon.

9

Kis füzetkét fűzhetünk, mely levélhatározóként funkcionál!

9

A kis füzetke levélvadászatra is használható!

Ezt a következő módon készítettem:

1. Gyűjtsünk faleveleket!

2. Préseljük le őket!

3. Szkenneljük be a leveleket! (Utána ki is nyomtattam.) Ezeket a lapokat laminálva a levelek nagyságát illetően is tapasztalatot szerezhetnek a gyerekek. Mi játszottunk olyat, hogy a nagy lapokra kellett rátenni a kertből gyűjtött leveleket.

4. Mentsük el őket képként.

5. Ekkor már sokféle programmal könnyedén készíthetünk kisebb-nagyobb képeket a levelekről, nem kell a neten keresgélnünk! (Akár a word is alkalmas erre.)

Kinyomtatva, laminálva, scrapbook-gyűrűvel összefogva pedig így néz ki:

Elkészítéséhez jó szórakozást, használatához pedig vidám játékot kívánok! 🙂 

Skillo levelek

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com