fbpx
Kérdésed van? Írj nekünk!   hello@skillo.hu    +36 30 200 1000

A mi családunkban mindennapos dolog volt, hogy közösen főztem a gyerekekkel. Egyrészt abból adódott ez, hogy 8 emberre főztem nap mint nap, és ez elég tekintélyes része volt a házimunkának. Nem szerettem volna, ha ezidő alatt nem látom, mit csinálnak a szobájukban a kisebb gyerekeim – a gyanús csend következményeit megtapasztaltam pár alkalommal, és ennyi köszönöm szépen, nekem elég is volt. Ezért aztán inkább közösen főztünk.

A közös főzőcskének persze nem csak az volt az előnye, hogy elkészült az ebéd/vacsora, és közben nem történt semmi kalamajka, hanem rengeteg dolgot sikerült átadnom a gyermekeimnek.

A főzés egy komplex fejlesztőfoglalkozás, ahol megvalósul az érzékszervi fejlesztés (illatok, ízek, taktilis területek), a finommotorika és a szem-kéz koordináció lép mindig egy lépcsőfokot, és persze a gyerekeinkkel is kapcsolódni tudunk érzelmileg közben.

Sajnos amikor még én sütöttem-főztem a gyerekekkel, nem volt még ez a zseniális könyv, amit most szeretnék is nektek bemutatni.

A könyv címe: Lukas & Lea a konyhában

Mutatom részletesebben!

A könyv tökéletesen illeszkedik a Montessori módszerhez, hiszen a gyermekek számára ad útmutatót a mindennapi élet tevékenységeihez, jelen esetben a sütés-főzéshez.

Igazi fotókkal illusztrált könyvről van szó, aminek alapján gyerekjáték a közös sütés-főzés

A gyerekek önállóan is követhetik a folyamatot, így még inkább bevonódnak a tevékenységekbe, és büszkék lehetnek rá, hogy mennyi mindent meg tudnak már csinálni!

A könyv mellett színes mérőkanalakat is találtok, hiszen a legkisebbek még nem értik pontosan a mértékegységeket, de a mérőkanalak segítségével már kiválóan tudnak dolgozni a konyhában!

Ebből is látszik, hogy Kata és Bálint gondosan és alaposan végiggondolták, mire van szüksége egy édesanyának ahhoz, hogy együtt dolgozzon a konyhában a gyerekekkel.

Gondoltam, megmutatom nektek a könyv pár oldalát is, mert igazán érdemes belekukkantani, tényleg nem szokványos szakácskönyvről van szó!

Skillo levelek

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com