fbpx

Családi csomag – PDF (letölthető)

13 200 Ft

Ez a csomag 4 db terméket tartalmaz, ami hozzájárul a kiegyensúlyozottabb családi élethez:

  • Családom lapbook
  • Napirend kártyák (80 db letölthető kártya)
  • Akadálypálya otthon (PDF-ebook)
  • Érzelmek kártyacsomag (PDF – letölthető)

A termékek részletesebb leírásához görgess lejjebb!

A termékek PDF-ben letölthetőek, nem fizikai termékek.

 

Leírás

Családom lapbook (PDF):

A Családom lapbook segítségével a a gyermekünk megismerheti a családdal kapcsolatos fogalmakat: unokatestvér, nagynéni, rokon stb. A családtagokat lerajzolhatjuk vagy fotót illeszthetünk a mappába. A kedvenc történeteknek, szülinapoknak, ünnepeknek is marad hely, sőt a lakcím is belekerülhet a lapbook-mappánkba. Hogy ki tartozik a családunkba? Akár a kutyust is tekinthetjük családtagnak 🙂

A lapbookot 3-8 éves gyerekeknek készítettem, természetesen kortól függően másképpen készül el. Az biztos, hogy örök darab lesz, és bármikor bővíthető, kiegészíthető újabb családtagokkal.

A vásárlás után azonnal a fiókodba kerül, egy percet sem kell várni rá! Rögtön nyomtathatód, és máris dolgozhattok vele!

Színes és színezhető változatban is elkészíthető, ehhez mindkét fájl a rendelkezésedre áll!

Napirend kártyák (80 db letölthető kártya, PDF):

A napirend kártyák segítenek keretet adni a napnak. Sokkal könnyebben kialakulnak azok a rutinok, amelyek megmentenek bennünket a kapkodástól, ezáltal pedig sok-sok feszültség és veszekedés forrásától.

A gyerekek időbeli tájékozódásának első lépése, hogy biztos alapokon álló napirendet alakítsunk ki számukra.

A kártyákat 2-3 éves kortól érdemes használni. Ekkor már elég fejlett a szimbólumképzés, és a gyermekek egy fogkefe képéről képesek asszociálni a fogmosásra, mint tevékenységre.

A kártyák egészen a kisiskolás kor végéig jó szolgálatot tesznek. Természetesen figyeljünk arra, hogy a korral együtt a kártyák is komolyodjanak. Például a gyerkőc maga írja le az egyes tevékenységeket!

Ebben a csomagban 80 db kártyát találsz – ezek egy része speciálisan ovis kártya, pl: indulás az oviba, vagy éppen speciálisan iskolás kártya: indulás az iskolába, vagy leckeírás. Többségük azonban nem életkorhoz kötött, pl. fogmosás, öltözködés.

A csomagban 8 db üres kártya is van, ezekre ti magatok rajzolhattok, írhattok tevékenységeket.

Akadálypálya otthon (PDF-ebook):

Hat gyermekünk van és már két kisunokánk – gondolhatod, nálunk aztán folyamatos akadálypálya a ház! Gyógypedagógus szakemberként pontosan tudom, mennyi lehetőség mindez a fejlődéshez, hiszen a kisgyermekek számára az elegendő mozgás rendkívül fontos! Ezért is készült ez a könyv.

Csupa-csupa hétköznapi tárgyat használva rengeteg lehetőséget teremthetünk a mozgásra, vidámságra akár pár négyzetméteren is!

Érzelmek kártyacsomag (PDF – letölthető):

Az érzelemkártyák segítségével a gyerekek könnyebben megtanulják azonosítani és kifejezni az érzelmeiket. Valljuk be, néha még mi, felnőttek is hadilábon állunk ezzel, így a legjobb, ha családi játékként tekintünk ezekre a kártyákra.

A kártyákat elkészítettük rajzokkal és fényképekkel egyaránt. Munkám során ugyanis azt tapasztaltam, hogy a kisebb gyerekek szívesebben játszanak a fényképes kártyákkal, és számukra jobban beazonosíthatók azok az érzelmek, melyek a valósághoz közelebb állnak.

Később azonban a sematikus ábrázolásokkal dolgoznak szívesebben a gyerekek, és ez segíti őket abban, hogy általános megállapításokat tegyenek, például akinek lefelé görbül a szája, az szomorúságot jelent.

Emiatt kétféle verzióban is találsz kártyákat a csomagban.

A rajzolt kártyákat színezhető verzióban is megtalálod 🙂

A csomag részét képezi egy játékleírás és az ehhez tartozó nyomtatható mellékletek.

A játékot 2-8 éves korig ajánlom.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Családi csomag – PDF (letölthető)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Captcha loading...

Érdekelhetnek még…