fbpx
Kérdésed van? Írj nekünk!   hello@skillo.hu    +36 30 200 1000

A húsvéti készülődés mindig is egy kiemelt szerepet kapott az életemben. A tojásfestésen kívül még számtalan más kézműves játékot is lehet készíteni! Ebben a posztban néhány egyszerű, de annál nagyszerűbb és izgalmasabb ötletet hoztam a számodra! 

Gombos tojás

Kreatív húsvéti tojást nem csak festéssel, hanem más módon is tudtok készíteni! Sőt, még igazából tojás sem kell hozzá, csak egy kis fantázia! De jó, ha van kéznél kartonpapír és filctoll.

Egy kartonlapra rajzolj szabadon egy tojást, vagy annyit, amennyit csak szeretnétek! Ezek után dekoráld ki a gyermekeddel színes gombokkal, pompommal, vagy bármivel, amivel rendelkeztek otthon! 

Ez egy mókás és kreatív játék, sőt még a finommotorika is fejlődik közben.

Húsvéti bárányka

Nálunk asztali dekorációként mindig helyet kapnak ezek a kis báránykák! Amilyen cukik, olyan mókás elkészíteni őket.

A fejüket és a farkukat fekete vastagabb papírból vágtam ki, de ha kartonlapotok van otthon az is tökéletes lesz. A vattapamacshoz ragasztópisztollyal erősítettem fel ezeket. A báránykán lévő mozgós, ragasztható szemeket gyakorlatilag bármelyik kreatív boltban meg tudjátok vásárolni!

Készítve ezeket a kis állatkákat a gyerkőcöd finommotorikája fejlődni fog!

Csibe a csipeszen

Sokszor írtam már, hogy milyen hasznos csipesszel dolgozni, hiszen pont az íráshoz használt izmokat mozgatja és erősíti. Ez a csipeszes játék jó lehet már 3 éves korban is, de sokszor használom elsős, másodikos gyerekeknél. Nem mindegy, hogy egy játékkal siker vagy kurdarcélményt érünk el a gyerkőcnél.

A csibék elkészítése: rajzold meg a csibék körvonalát egy lapra majd vágd ki! Csőrt nem kell neki készítened, mivel ezt a funkciót a csipesz fogja megadni! Fesd pirosra a végét, hogy még eredetibbnek tűnjön! Nem baj, ha nem sikerült tökéletesre a csibe, a játék lényege a csipesz használatában rejlik! 

Rakd sorba a történteket!

Újabb játék a kisgyermekes anyukáknak!

Ezzel a sorbarakós játékkal jól fejlődik gyermekünk szerialitás képessége, ami a sorrendiséget jelenti. Segít összekötni a buksijában az ok-okozati viszonyokat és közben még a finommotorikája is fejlődik. Nyugodtan kitalálhattok különböző történeteket is a képekkel, így még izgalmasabb lesz a játék!

Ezt a három az egyben játék és ti magatok is el tudjátok készíteni otthon. 

Etesd meg a nyuszit!

Etesse meg a gyermeked a nagyon éhes nyuszikát! 

A játék hihetetlenül egyszerű lesz és nincs is másra szükség hozzá, mint papírtányérra, pompomokra, valamint egy sniccerre, vagy egy élesebb késre, hogy a nyuszi száját könnyű legyen kivágni! A száját vágjátok nyugodtan nagyobbra vagy kisebbre, attól függően mennyire lelkes a kis csemetétek és mennyire megy neki a feladat! 

Ha nincs otthon pompomotok, keressetek más dolgot pl. kupak, amit át tudtok dobni rajta!

Szeretnél további játékötleteket húsvét témakörben?

Gyere és csatlakozz a Játékos húsvéti készülődés programunkhoz! 

Teremtsük meg közösen ezt a vidám hangulatot, készülődjünk együtt!

Töltődj fel!

Ehhez minden segítséget megkapsz most!

KATT IDE a részletekért! 

Skillo levelek

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com