Anyakávé

 

Egyedülálló program édesanyáknak, akik szeretnék szervezettebbé tenni a családi hétköznapokat és ünnepeket.

Összetartó közösség, ami az anyaság minden nyűgét örömmé változtatja.

  • Havi előfizetés
  • Minden téma videóban, pdf-ben feldolgozva, ahogy neked kényelmesebb feldolgozni
  • Letölthető munkafüzetek minden témához
  • Bónusz anyagok

 

description of gif

Ki vagyok én, és miről szól az Anyakávé?

Sárosdi Virágnak hívnak, hat gyermekes édesanya vagyok. Gyógypedagógus-logopédusként dolgozom, így rengeteg szülővel kerültem kapcsolatba a munkám során.

Sokszor megtapasztaltam, hogy akkor tudok egy gyermekkel hatékonyan dolgozni, ha az otthoni környezet is támogatja a munkámat.

Így kezdtem el a szülőkkel, illetve elsősorban az édesanyákkal is dolgozni: kialakítottuk a család napirendjét, melyben helyet kapott a gyermekkel való közös játék. Rendet raktunk a gyerekszobában, hogy a logopédia füzet ne kallódjon el – és sok hasonló apróságon keresztül eljutottam odáig, hogy mindez egy rendszerré álljon össze, és komplex segítséget nyújtsak abban, hogy édesanyaként megtaláld a helyed a mai cseppet sem egyszerű világunkban.

A programban hónapról hónapra egy-egy témán fogunk dolgozni, itt láthatsz egy kis ízelítőt ezek közül.

Énidő

Édesanyaként sokszor “áldozat” üzemmódba kapcsolunk. ilyenkor elnyomjuk magunkban azt a természetes igényt, hogy a saját vágyainkat megfogalmazzuk, tegyünk a megvalósításukért – és csak kattog, zakatol az agyunk, sőt, sok esetben bűnösnek érezzük magunkat, ha nem éppen másokért teszünk valamit. Nem véletlen, hogy ez lesz az első témánk! A legfontosabb feladat, hogy adjunk időt magunknak!

Időgazdálkodás - másképp

Nincs rá időm! Valóban nincs? Hosszú évek alatt jöttem rá, hogy nem időből van kevés egy édesanyának, hanem energiából. Este 6-kor még 4 teljes órám volt a lefekvésig, de sokszor már a kisautó tologatásához sem volt energiám…. egy teljes hónapon keresztül foglalkozunk majd az időgazdálkodás tévútjai helyett a megoldásokkal!

Konyha, főzés, menütervezés

Azt nem ígérem, hogy háromfogásos menüt teszel az asztalra minden nap… de azt igen, hogy feleannyi időt töltesz a konyhában, mint eddig, és még a válogatós gyerekek problémájára is mutatok működő megoldást. A hónap végére pedig azt is tudni fogod, hogyan tervezd meg egy hétre előre a menüt.

Családi pénzügyek

Ne ijedj meg, nem lettem befektetési tanácsadó, sem biztosítási ügynök! De az évek során sokszor megtapasztaltam, milyen sok családban jelent gondot a pénz: ha sok van belőle, az a kérdés, mire költsünk belőle. Ha kevés van, akkor az a probléma, hogy mire ne költsünk!

A kérdések azonban közösek: legyen-e zsebpénze a gyereknek? Ha igen, mennyi, és mikortól? Hogyan magyarázzuk el neki, ha valamire nem futja a családi költségvetésből? Hogyan tanítsuk meg takarékosan bánni a földi javakkal?

Okos eszközök (kütyük)

A pandémia egyetlen előnye, hogy rávilágított az okos eszközeink hasznos mivoltára. Ha nehéz is volt az online matek óra, de mégis könnyebb volt így, mintha a teljes könyvet önállóan kellett volna feldolgoznia. De mi lesz ezután? Mennyit használhatja gyermekünk az okos telefont? És milyen szabályok vonatkoznak a felnőttekre? Szabad-e a vacsoraasztalnál a főnökünk sürgős üzenetét olvasni? Lesz miről beszélgetni ebben a hónapban is! 

Családi értékek, szabályok

Fontos feladatnak érzem, hogy minden család megfogalmazza a saját értékeit, tisztában legyen a gyökereivel, legyenek saját szabályaik, hagyományaik.

Ha ezeket megfogalmazzuk, kimondjuk,  leírjuk, betartjuk és rendszeresen kommunikáljuk a gyermekeink felé is, egyszerűbbé válnak a hétköznapok. De hogyan érdemes ebbe belevágni? Erről szólnak majd a videók és a további segédanyagok, melyben minden támogatást megkapsz tőlem ehhez a feladathoz is!

Rendszerezés, takarítás

Bár a rendszerezés és a takarítás két külön fogalom, azért többnyire együtt végezzük a kettőt.

Tudtad, hogy a legtöbb családi veszekedés a rendetlenség és a kosz miatt van?

Nos ebben a hónapban rendet teszünk a lakásban és békét hozunk a családba!

Természetesen nem egyedül fogod végigcsinálni! Megmutatom, hogyan tudod a családtagok számára is vonzóvá tenni ezt a folyamatot, hiszen mindenki szeret egy tiszta, rendezett otthonba hazatérni!

Szokások

A cselekedeteink legnagyobb részét szokások alakítják. Legtöbbször bele sem gondolunk, csak tesszük a dolgunkat. Azonban a szokásaink miatt tartunk ott, ahol éppen tartunk. Ha megszoktuk, hogy többet eszünk, mint amennyi kalóriára szükségünk van, meghízunk. Ha megszoktuk, hogy hetente 3x futunk, akkor karcsúak leszünk.

A frusztrációt az okozza, amikor új szokást szeretnénk kialakítani. Jó hír, hogy ha képes vagy arra, hogy minden nap fogat moss, akkor új szokásokat is képes leszel kialakítani! Ráadásul a programban ehhez extra támogatást kapsz!

Konfliktusok

Konfliktusok nélkül nincs élet – a konfliktusokat nem elkerülni kell, hanem megoldani. 

Ebben a hónapban a konfliktusokkal foglalkozunk: anyósunkkal, barátnőnkkel, férjünkkel, társunkkal, vagy éppen a gyerekeink között – nézzünk rá ezekre, és próbáljuk megoldani!

Célkitűzés

Nem mindegy, mikor, milyen célokat tűzünk ki magunk számára! Ha jó célt tűzünk ki, az inspirálni fog, és sokkal nagyobb eséllyel meg is valósul majd, mint ha nem körültekintően fogalmazzuk meg, hova szeretnénk eljutni. Így hát megtanulunk célokat kitűzni, legyenek hosszú vagy rövidtávú céljaink, illetve az ezekhez vezető utat megtervezni is!

Párkapcsolat

Sokszor megtapasztaltam, hogy a jól működő család egyik titka a szülők boldogsága. Ha a gyermek azt érzi, látja, tapasztalja, hogy az őt nevelő felnőttek boldogok, akkor sokkal nagyobb az esélye, hogy a család egésze is rendben lesz.

Csakhogy a házasság vagy párkapcsolat ápolása legtöbbször sokkal kevésbé van a fókuszban, mint például a gyerekekkel való törődés.

Talán azt gondoljuk, a párunk már felnőtt, megérti, ha éppen nem jut rá idő, figyelem, törődés…

És hát persze, megérti, megértjük… de ettől még mi, felnőttek is vágyjuk az intimitást, a bensőséges kapcsolatot, a törődést. Ezúttal egy teljes hónapot szentelünk annak, hogy kialakítsuk a folyamatos közös feltöltődést.

Napirend

A jó napirend nem korlátoz, hanem követi a belső ritmusunkat. A belső óránk nagy szerepet játszik a hangulatunk, teljesítményünk és az anyagcserénk működésének szabályozásában, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mit mikor csinálunk.  Ha a belső óránk, vagyis a belső ritmusunk szerint szervezzük napi tevékenységeinket, pihenésünket, az segít pozitívabbá válnunk – édesanyaként nem csak a saját napirendünket fontos ezen elvek mentén kialakítani, hanem a gyermekeink napirendjét is. Ebben a hónapban a családi napirenden fogunk dolgozni.

És ez még mind semmi, itt vannak a bónuszaid!

Hogyan tudom lemondani a havi előfizetésemet?

Az előfizetésed bármikor egy kattintással megszakíthatod. Nincs szerződés, nincs elköteleződés, nincs kellemetlen magyarázkodás 🙂

Nincs Facebook profilom. Csatlakozhatok enélkül is?

Természetesen! Minden letölthető anyag, minden egyes videókurzus, a hozzá tartpzó PDF-ek, a bónuszok, stb minden elérhető lesz számodra Facebook tagság nélkül is. A Facebookon zajlik majd a  közösségi élet. Ha ebben nem szeretnél részt venni, semmi gond. Dönts, ahogy számodra komfortos!

Mikor kezdődik az Anyakávé program?

A program május 2-án, Anyák Napján kezdődik. Addig sem ülünk tétlenül, felkészülünk 🌟

Nem Magyarországon élek. Részt tudok venni a programban?

A magyar emberek híresek a vendégszeretetükről, így nagy örömmel fogadunk téged is, akárhol is élsz! Az Anyakávé anyagaihoz digitálisan férsz hozzá, így az országhatárok nem gátolnak semmiben! A fizetést meg tudod oldani  bankkártyás fizetéssel, így teljesen ingyenes a pénzmozgás is.

Rengeteg posztot olvastam már tőled az anyaságról. Miben más az Anyakávé?

Az Anyakávéban módszeresen megyünk végig minden egyes témán, ami az édesanyák mindennapjait érinti.

Minden hónapban több videót találsz az adott témákhoz kapcsolódva, sőt, egyes hónapok témáihoz szakértőket is meghívtam.

Nincs túl sok időm. Mennyi időt igényel egy-egy téma feldolgozása?

Ha nincs túl sok időd, akkor pont jó helyen vagy! Az Anyakávé egyik küldetése pontosan az, hogy megtaláld az időt a fontos dolgokra!

Én minden egyes anyagot úgy állítottam össze, hogy egy hétköznap este is legyen időd feldolgozni ezeket.

Mi történik, ha lemondom a tagságomat?

Az éves tagság 12 hónapra szól. Ezt követően meghosszabbíthatod, és továbbra is hozzáférsz az anyagokhoz. A havi tagság az adott naptári hónapra szól. Ha a következő hónapot nem fizeted be, nem férsz hozzá a felülethez a továbbiakban. Csatlakozhatsz azonban újra, amikor ismét fogad jelentkezőket az Anyakávé, az akkor aktuális feltételekkel.

Meg kell gondolnom minden fillér kiadást. Milyen eszközökre lesz még szükségem?

Pontosan tudom, hogy bérből és fizetésből élni nem könnyű. Gondolhatod, hat gyermeket neveltünk fel!

Éppen ezért  rengeteg anyaggal töltöm meg az Anyakávé anyagait. Olyan praktikus eszközöket kapsz majd a kezedbe, mellyel élvezetessé teheted a családotok életét, így más kiadásokat tudsz megspórolni.

Ha még ez sem lenne elég, tagságod ideje alatt a Skillo.hu tanfolyamaiból, játékaiból is kedvezményes áron tudsz vásárolni!

Megoszthatom-e a tagságomat a barátaimmal, testvéremmel, édesanyámmal??

Nem. Azzal együtt, hogy nagyon örülök, ha sokan használjátok a LogiTár anyagait, egy előfizetéssel csak egy személy használhatja a tanulószobai felületet, vagy jelentkezhet a FB csoportba.

Ha a barátnőddel is szeretnéd megosztani ezeket az anyagokat, saját előfizetéssel kell rendelkeznie.

Mi lesz, ha mégsem tetszik?

Annak ellenére, hogy a legnagyobb gondossággal készítem a havi anyagokat, előfordulhat, hogy neked mégsem fog tetszeni. Sajnos a befizetett összeget nem tudom neked visszatéríteni, így arra kérlek, hogy ha még nem ismered a munkámat, akkor várj még a csatlakozással! Iratkozz fel a hírlevelemre, kövess a Fb-on, Instagramon, YouTube-on, és jobban fogod látni, hogy való-e neked az Anyakávé!

Maradt még kérdésed, amire nem kaptál választ?

Írd meg nekem a virag.sarosdi@skillo.hu címre!

Megrendelés

A program jelenleg le van zárva. Ha szeretnél értesítést kapni az újraindulásáról töltsd ki az alábbi űrlapot!

Sárosdi Virág
+36 30 68 24 159
hello@skillo.hu
Veresegyház, Sportföld utca, 23/i

A honlap cookie-kat használ. Részletek

Az adatvédelmi tájékoztató ide kattintva érhető el.

Bezárás