Agytorna – Figyelem- és emlékezetfejlesztő program

Egyre több gyermekkel találkozom, aki tanulási zavarral küzd.

Egyre többször szerepel ennek okai között a figyelem és az emlékezet gyengesége.

9

Nem emlékszik, mi történt a mesében

9

Elfelejtette mi a házi feladat

9

Nehezen tanul verset

9

Gyorsan elfárad a tanulás során

9

Nehezen tanul meg új dolgokat

9

Este még tudja, de a dolgozatban már nem emlékezett rá

Erre a tanfolyamra jelenleg nem tudsz jelentkezni.

Sajnálom, ha esetleg lemaradtál. 🙁

Azonban, ha esetleg még nem tetted meg, iratkozz fel a hírlevél listánkra és jelöld be a téged érintő korosztályt: ekkor biztos fogsz majd kapni több értesítést is a legközelebbi csatlakozási lehetőségről!

A hírlevél listára az IDE KATTINTVA megjelenő oldalon tudsz feliratkozni.

A tanulás egyik legfontosabb összetevője a figyelem és az emlékezet.

A legjobb eredményt azok a gyerekek érik el, akiknél ez a két dolog jól működik.

Képzeld el, hogy nem neked kell emlékeztetni és ellenőrizni a gyermekedet arra, hogy

M

holnap gyümölcsnap vagy éppen fociedzés lesz.

M

vigye magával a tízórait a hűtőből.

M

mosson fogat vacsora után.

M

nemsokára felmérőt írnak matekból.

M

készítse elő a holnapi ruháit.

Ha gyermeked jobban tud figyelni, és javul az emlékezete, akkor önállóbbá válik.  Neked pedig ezzel párhuzamosan csökken a stressz az életedben!

Játsszunk egyet: csináljunk egy gyors tesztet!

Felteszek neked néhány kérdést, te pedig kérlek gondold át, melyik igaz rátok:

Ha egyszerre 3-4 dolgot kérsz a gyermekedtől, meg tudja csinálni? Például: – Kérlek, mosd meg a kezed, utána a törölközőt tedd a szennyesbe, tegyél ki egy új szappant, a régit pedig tedd a konyhában a mosogató mellé.

Jellemző rá, hogy nem figyel a részletekre, például nem fordítja meg a dolgozatnál a lapot, így csak a fele feladattal készül el.

külső ingerek gyakran elvonják a figyelmét

ha belefeledkezik a játékba, nehéz onnan kimozdítani.

gyakran elveszít dolgokat

feledékeny a mindennapi tevékenységeket illetően

nem kitartó, úgy tűnik, gyorsan feladja a dolgokat

nem tud végigülni egy 20 perces társasjátékot

Ha a fentiek közül 2-3 kérdésre is beleegyezően bólogattál,

akkor érdemes hangsúlyt fektetned gyermeked figyelmének és emlékezetének fejlesztésére!

Kiknek való ez a program

4-9 év közötti gyermekeknek

A figyelmi problémák már kora gyermekkorban megmutatkoznak. Ebben a programban olyan módszerekkel dolgozunk, amelyeket már 4 éves kortól tudsz használni. A program nagyjából 9 éves korig, a kiskamasz kor kezdetéig nyújtja a legoptimálisabb segtséget.

Elsősorban családoknak

A programot legteljesebben a családban tudod használni. Olyan élethelyzeteken haladunk végig, amelyekre a szülőknek van ráhatásuk, az ő felelősségkörükbe tartoznak. Természetesen hasznos lesz óvodapedagógusok és tanítók számára is, hiszen rengeteg játékkal, mozgásos tevékenységgel töltöttem meg.

Azoknak akik szeretnek játszani

Azok a családok tudják majd a legtöbbet kihozni a tanfolyamból, akik készek arra, hogy nap mint nap játszanak a gyermekeikkel. A tanfolyami anyagban 50 játékot is találsz majd, melyek kiválóan kiegészítik mindazokat az apró változtatásokat, melyeket a mindennapokban megteszünk. A program sikere leginkább azon múlik, hogy megtanulunk-e a játékokon keresztül kapcsolódni a gyermekeinkhez!

Jól felépített program, ahol egymásra épülnek a játékok.

A figyelmet és emlékezetet befolyásoló területek mindegyikén  végighaladunk.

Bónuszok

Napirend kártyák

A napirend kártyák segítenek rendszert vinni a mindennapokba, és gyorsabban kialakítják a rutinokat, mintha te állnál mindig a gyermeked mögött kontrollt gyakorolva felette.

88 kártyát kapsz, és ha bármilyen tevékenység hiányzik, elkészítjük neked pár napon belül!

Folyamatábrák

Hogyan pakoljuk össze az iskolatáskát? Hogyan mossunk fogat? Milyen sorrendben vegyük fel a ruhaneműket? Hogyan készítsük el a szendvicset?

Megannyi kérdés, ami a gyerekeknek cseppet sem egyszerű! Segítsünk nekik, hogy önállóan csinálhassák!

Agytorna kártyák

Amikor azt tapasztalod, hogy gyermeked elfáradt, nem képes figyelni, segíthet néhány egyszerű mozgásgyakorlat. Csak válasszátok ki a megfelelő kártyát, és pár perc alatt felfrissül! (Te is használhatod, meglátod, mennyire hasznos!)

Vicckártyák

Tedd az uzsonnája mellé, vagy olvasgassátok este a vacsoránál a vicckártyákat! Garantáltan felvidítja a családot! Ráadásul a vicceket sokkal szívesebben olvassák a gyerekek, mint az olvasókönyvet. Sőt, meg is tanulhatják, ezzel pedig a memória a fejlődik! A kisebbek esetében a gondolkodási folyamatok fejlődnek a viccek megértése során.

Mit fogsz kapni a program során?

Önállóbb lesz

Ez nem azt jelenti, hogy magára hagyjuk, és nem törődünk vele, hanem éppen ellenkezőleg: engedjük, hogy fejlődjön, megtanuljon felelősséget vállalni – természetesen a maga szintjén.

Fejlődik a feladattudata

Fontos, hogy gyermekünknek megtanítsuk, hogyan lesz képes késleltetni a vágyait. Az óvodában, iskolában, de a későbbiekben is akkor lesz boldog és elégedett, ha képes elviselni a kudarcokat is, és a konfliktushelyzetekből adódó feszültséget.

Szervezettebbé válik

Egy kapkodós reggel helyett nyugis készülődés veszi kezdetét, hiszen gyermeked számára megkönnyítjük a rutinok alkalmazását. Egyszerűbb folyamatok, átláthatóbb rendszer, teljesíthető elvárások őt is felszabadítják. Stressz nélküli hétköznapokban könnyebb lesz szervezettebbé válnia.

 

Magabiztossá válik

Ahogy megtanul jobban figyelni a környezetére, egyre pontosabban megérti, mit is várunk tőle. Minden gyermek vágyik arra, hogy megfeleljen a tőle elvárt dolgoknak, csak esetleg nem érti meg ezeket vagy nem képes ezeknek az elvárásoknak megfelelni.

“Már megint hol jár az eszed?

“Hányszor mondjam még, hogy…”

“Hozzád beszélek, legalább most figyelj…!”

“Figyelj, mert megint nem fogod tudni…!”

Mindannyian ismerünk olyan gyerekeket, akik nap, mint nap többször is hallják ezeket a mondatokat.

Csoda, ha egy idő után meg sem hallják már?

A szívünk mélyén mindannyian tudjuk, hogy a fenti mondatok inkább ártanak, mint használnak.

Miért mondjuk mégis?

Azt tapasztalom, a legtöbb szülőnek nincsenek megfelelő eszközeik ahhoz, hogy hatékonyan közelítsenek a problémákhoz. 

A program nyomtatómentes! Csupa olyan játékot találsz a programban amelyekhez nem kell nyomtatnod. Így nincs nyomtatási költség, nincs munka a játékok előkészítésével. Csak játék van!

Ki vagyok én és kinek tudok segíteni?

Sárosdi Virágnak hívnak, hat gyermekes édesanya vagyok. Gyógypedagógus-logopédusként dolgozom, így rengeteg szülővel kerültem kapcsolatba a munkám során.

Sokszor megtapasztaltam, hogy akkor tudok egy gyermekkel hatékonyan dolgozni, ha az otthoni környezet is támogatja a munkámat.

Több ezer szülővel dolgoztam együtt az elmúlt években az online programjaimon keresztül.

Biztos lehetsz abban, hogy te is képes leszel segíteni a gyermekednek, hiszen a programban nem leszel egyedül, számíthatsz rám!

A tanfolyamot korábban elvégzők ezt írták

“Az óvó nénik jelezték nagycsoportban, hogy Peti nemigen tud asztalnál ülve feladatokra figyelni, és ez gondot jelenthet majd az iskolában. Nyáron végeztük a porgramot, tényleg nagyon szórakoztató volt, még a nyaralásra is elvittem az egyik heti anyagot. Nem csak Peti élvezte, hanem a férjem is újra gyerek lett, néhány dolog számára is kihívást jelentett.”

Hollósi Marcsi

Szeged

“Mindenkinek ajánlom a programot, akinek szórakozott professzor típusú gyermeke van. Az enyém ilyen, és mióta elvégeztük a 10 hetes programot, mintha kicserélték volna. Azóta jelen van az órán, és aktív – ezt  a tanító nénink vette észre, kérdezte, mit csináltam a fiammal. Semmit, csak játszunk. Csoda játékok lehetnek, válaszolta. Tényleg azok!”

Hajasné Kiss Katalin

Győr

“Nálunk sajnos én is kicsit figyelemzavaros vagyok szerintem, így azonnal lecsaptam a tanfolyamra. A tervezés nem volt az erősségem, de az útmutatókkal és a tervezőlapokkal sokkal gördülékenyebben megoldom a hétköznapokat. Amire büszke vagyok, hogy a program óta mindig van itthon meleg étel és a gyerekek sem a péknél kapnak tízórait a reggeli rohanás közben. Köszönöm a program anyukás részét IS! A játékokat perszehogy élvezték a gyerekek, és az egész családot összehozta egy-egy este.”

Tóth Ildikó

Budapest

“Nálunk elég kaotikus volt a helyzet, a lányom több területen is elmaradást mutatott. Sajnos ez csak első osztályban derült ki. Virág tanácsára a figyelem fejlesztésével kezdtük, mert ez az alapja minden más tanuláshoz szükséges képességnek. Mire a program végére értünk, a kislányom egyre szebben írt, és az olvasása is rendeződött. Év végére kitűnő lett. Nagyon sok munkája volt ebben, de a tanfolyam játékai nélkül szerintem nem ment volna.”

Kerekes Évi

Gödöllő

A Figyelem-és emlékezetfejlesztő program már 1723 családnak könnyítette meg a mindennapjait – csatlakozol?

Egyszerű

A tanfolyamot a saját tanulói fiókodban bármikor elérheted. 

Alkalmazkodik hozzád

Ha úgy látod, már most nekiláthattok, de ha jobbnak tartod, akkor csak hónapok múlva kezditek!

Nem kell heteket várnod egy időpontra

A tanfolyam anyagait azonnal eléred!

Folyamatos segítséget kapsz

A tanfolyam során bármikor kérdezhetsz – ez teljesen természetes.

Rugalmas

A 10 hetes programot akkor kezded el, amikor nektek kényelmes. Két teljes éven át eléred majd.

Visszanézhető

A játékokhoz két éven keresztül garantáltan hozzáférsz, tehát a későbbiekben (pl. kistestvérnél) is tudod használni ezeket! A hozzáférés természetesen meghosszabítható.

Nincs Facebook profilom. Csatlakozhatok enélkül is?

Természetesen! Minden anyag, minden egyes videó elérhető számodra.  A kérdéseidet is felteheted, a kérdezz-felelek videókhoz is hozzáférsz! 

Nem Magyarországon élek. Részt tudok venni a programban?

A magyar emberek híresek a vendégszeretetükről, így nagy örömmel fogadunk téged is, akárhol is élsz! A tanfolyam anyagaihoz digitálisan férsz hozzá, így az országhatárok nem gátolnak semmiben! A fizetést meg tudod oldani paypal fiókkal, vagy bankkártyás fizetéssel, így teljesen ingyenes a pénzmozgás is.

Rengeteg ötletet mentettem már a Skillo hírlevelekből, a FB és IG oldalról. Miben más ez a program?

A fejlesztőprogram nem csupán játékok gyűjteménye!

Lépésről lépésre megmutatom, hogyan tudod te magad átalakítani a mindennapjaitokat, hogy gyermeked figyelme hatékonyan fejlődjön!

Nem szakember vagyok, hanem szülő. Én is csatlakozhatok?

Természetesen! Sőt, ezt a programot kifejezetten szülők számára készítettem, bár szakemberek is hatékonyan használhatják a munkájuk során.

Nincs túl sok időm. Mennyi időt igényel egy-egy játék összeállítása?

Ezt lehetetlen előre megmondani, de a program egyik célja pont az, hogy időt spóroljon neked!

Meg kell gondolnom minden fillér kiadást. Mire lesz még szükségem a játékokhoz?

Pontosan tudom, hogy bérből és fizetésből élni nem könnyű. Gondolhatod, hat gyermeket neveltünk fel!

Éppen ezért  azokat a játékokat fogjuk használni a program során, amelyek ott lapulnak a gyerekszobátokban!

Megoszthatom-e a tagságomat másokkal?

Nem. Azzal együtt, hogy nagyon örülök, ha sok  család és szakember használja a program anyagait, egy előfizetéssel csak egy személy használhatja a tanulószobai felületet, vagy jelentkezhet a FB csoportba.

Ha a barátnőddel is szeretnéd megosztani ezeket a játékokat, saját előfizetéssel kell rendelkeznie.

Mi lesz, ha mégsem tetszik?

Annak ellenére, hogy a legnagyobb gondossággal készítem az anyagokat, előfordulhat, hogy neked mégsem fog tetszeni. Sajnos ez esetben nem áll módomban a kurzus díját visszatéríteni neked, ezért arra kérlek, hogy ha nem ismersz még, ha nem alakult még ki a bizalmad felém, akkor ne vedd meg ezt a tanfolyamot, hanem iratkozz fel a hírleveleinkre, olvasgasd a blogbejegyzéseinket.

Maradt még kérdésed, amire nem kaptál választ?

Írd meg nekem a virag.sarosdi@skillo.hu címre!

Jelentkezés

Erre a tanfolyamra jelenleg nem tudsz jelentkezni.

Sajnálom, ha esetleg lemaradtál. 🙁

Azonban, ha esetleg még nem tetted meg, iratkozz fel a hírlevél listánkra és jelöld be a téged érintő korosztályt: ekkor biztos fogsz majd kapni több értesítést is a legközelebbi csatlakozási lehetőségről!

A hírlevél listára az IDE KATTINTVA megjelenő oldalon tudsz feliratkozni.

Sárosdi Virág
+36 30 68 24 159
hello@skillo.hu
Veresegyház, Sportföld utca, 23/i

A honlap cookie-kat használ. Részletek

Az adatvédelmi tájékoztató ide kattintva érhető el.

Bezárás